Šport > Nogomet
280 ogledov

Kekov seznam simpatično predstavljen na nenavadni lokaciji

Matjaž Kek OŠ Jure Banfi, mariborinfo.com
Slovensko izbrano vrsto septembra čakata dve pomembni tekmi v boju za evropsko prvenstvo.

Nogometna reprezentanca Slovenije bo prvi septembrski konec tedna igrala kvalifikacijski tekmi za Euro 2020. Nasprotnika 6. in 9. septembra bosta Poljska in Izrael, selektor Matjaž Kek pa je danes razkril imena nogometašev za to akcijo.

Zlatko Zahović Velik udarec Šport Zlatko Zahović je s tem poslom zatresel Slovenijo

Za predstavitev reprezentančnega seznama so si pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) ob koncu počitnic zamislil nekoliko nenavadno prizorišče. Ker bosta kvalifikacijski tekmi v začetku septembra, so nogometno dogajanje povezali še z začetkom novega šolskega leta.

Slogan akcije je Skupaj v šolo, skupaj na nogomet. Selektor Matjaž Kek je tako seznam reprezentantov objavil na novinarski konferenci v Mariboru na svoji nekdanji osnovni šoli. OŠ bratov Polančičev v Mariboru je bila tako danes že nekaj dni pred novim šolskim letom polna in živahna..

Seveda se Kek ni mogel izogniti vprašanju o šoli in nogometu; nogometnim nadebudnežem, ki so zapolnili prvi vrsti učilnice, v kateri je potekala konferenca, je pošteno priznal, da mu je bil v otroštvu nogomet ljubši. "A se z leti zaveš, da je tudi šola izjemno pomembna. Upam, da boste tudi vi imeli radi šport in boste dovolj pridni v šoli, da boste lahko to izkoristili," je Kek svetoval nogometnim upom.

Pri vprašanjih o bližnji prihodnosti članske ekipe pa je bil tudi zelo neposreden. "Sredi kvalifikacijskega cikla smo in ni kaj dosti računati. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da bomo do teh točk prišli. Ne glede na to, da sta to težka nasprotnika. A če hočeš nekaj narediti, moraš razmišljati pozitivno. S pomočjo polnih Stožic moramo priti do cilja, cilj pa so točke."

"Cikel v septembru vedno nosi s sabo veliko vprašanj. Nekatera prvenstva so se komaj začela, drugi imajo že dolgo sezono, nekateri imajo polno minutažo, drugi ne ... A glede tega nikoli ni bilo idealno, se je pa vedno dobro izteklo, ko je bilo dovolj motiva," o tem, da se je sezona šele dobro začela, razmišlja selektor.

Rudar Trbovlje Video Šport Silovito neurje opustošilo Zasavje, stotine ljudi pa skakalo od veselja

Na tekmi s Poljsko zaradi rumenih kartonov ne bo Bojana Jokića, a je Kek že našel ustrezno menjavo. "Nekdo dobi karton, je poškodovan ali v slabi formi. V mojih razmišljanjih bo tekmo začel Balkovec in prepričan sem, da imamo tu dobro alternativo za našega kapetana, ki je vsaj do zdaj dobro odigral te kvalifikacije." Kek je ob tem namignil, da že ve, kdo bo na prvi tekmi v vlogi kapetana, a imena še ni razkril.

O prvih tekmecih, Poljaki bodo v Stožice prišli v polni zasedbi s prvim zvezdnikom Robertom Lewandowskim, pa je dejal: "Ekipa je pripravljena dalj časa, o posameznikih pa je brezpredmetno govoriti. To je vrh svetovnega nogometa, na nekaterih tekmah pa so pokazali stvari, na katerih lahko gradimo tudi mi."

Na seznamu ni dveh v tej jeseni vročih mariborskih okrepitev. A Kek pravi, da ne Roka Kronavetra ne Rudija Požega Vancaša ni dokončno prečrtal. "Bila sta v širšem krogu razmišljanj, še posebej Kronaveter. Konkurenca na teh položajih je velika, a to sta igralca, o katerih bom moral razmišljati v nadaljevanju. To sta igralca, ki sta še kako zanimiva."

Ljudski vrt NK Maribor Dan D Šport Za evropsko jesen, evre in dodatno spoštovanje

Seznam reprezentantov za tekmi s Poljsko in Izraelom:

VRATARJI:
Jan Oblak (Atlético Madrid), Vid Belec (APOEL Nikozija), Nejc Vidmar (Olimpija Ljubljana)

BRANILCI:
Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Zenit St. Peterburg), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Martin Milec (Maribor), Miha Blažič (Ferencváros), Jure Balkovec (Empoli), Uroš Korun (Piast Gliwice)

VEZISTI:
Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahçe), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Denis Popović (Zürich)

NAPADALCI:
Tim Matavž (Vitesse), Robert Berič (St. Étienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.