Šport > Nogomet
4487 ogledov

Hrvati Keka vabijo v novo službo

Matjaž Kek Anže Petkovšek Matjaž Kek, novi selektor Slovenske nogometne reprezentance.
Slovenski selektor je pri naših južnih sosedih še vedno zelo priljubljen.

Matjaž Kek je več kot pet let sedel na klopi Rijeke, z njo osvojil zgodovinski prvenstveni naslov in se z zlatimi črkami zapisal v anale hrvaškega nogometa.

Kek je na Hrvaškem spoštovan kot le redki nogometni delavci iz Slovenije, to pa se je še enkrat potrdilo na seminarju v Splitu.

V največjem dalmatinskem mestu se je na Kekovem predavanju zbralo kar okrog 400 trenerjev, da bi dobili vpogled v njegovo razmišljanje o taktiki, motivaciji, trenažnem procesu ...

krkić messi Rekorder Šport Zasenčil je Messija, zdaj se ga otepajo drugoligaši

Kot trener Rijeke je bil Štajerec zelo uspešen predvsem proti Hajduku, klubu, za katerega je navijal v mladih letih. "Vedno sem rad prišel na Poljud. Vedno sem v Splitu imel velik motiv, to mesto je vedno potegnilo najboljše iz mene," je dalmatinskemu občinstvu dejal Slovenec, ki ni pozabil dodati, da bo v primeru srečanja Dinama in Maribora v kvalifikacijah za Ligo prvakov seveda navijal za slednjega.

Organizatorji seminarja so po koncu predavanja Keka pozvali, naj sede na klop Hajduka. Ta v zadnjih letih preživlja zares težke čase, tako v rezultatskem kot finančnem smislu.

"Hajduk? Hvala za vašo pozornost, to je bilo vse od mene," se je Kek z nasmehom izognil odgovoru, ki bi lahko ujezil pristaše Slovenije.

Glede na odziv na družbenih omrežjih bi v Dalmaciji z veseljem sprejeli Keka. Nekateri navijači so se pridušali, da v Split ne bo prišel že zato, ker bi moral, v luči napetega navijaškega vzdušja, v primeru slabih rezultatov po mestu hoditi s policijskim spremstvom. V Sloveniji je vendarle malo drugače ...

navijači Hajduk Blamaža Hajduka Šport Navijači po porazu proti 'palčku' podrli ograjo in vdrli na zelenico
Komentarjev 2
  • crniovcar 09:42 07.avgust 2019.

    zbrisal sem vas iz računalnika,ker se ne mislim vedno prijavljat!!!!!