Šport > Nogomet
147 ogledov

Kek razkril orožja za boj proti Makedoncem in Avstrijcem

Matjaž Kek Profimedia
Bližata se ključni tekmi za uvrstitev na nogometno evropsko prvenstvo.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na odločilnih tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Severni Makedoniji in Avstriji.

NK Maribor Dovolj čakanja Šport Zvezdnik Maribora obupal nad Slovenijo, izbral BiH

Slovenci se bodo s Severno Makedonijo pomerili 10. oktobra v Skopju, z Avstrijo pa 13. oktobra v Stožicah. Slovenska vrsta bo priprave, brez poškdovanega Domna Črnigoja, začela 6. oktobra. 

Da bosta tekmi zelo pomembni, dokazuje že stanje na lestvici skupine G, kjer po šestih tekmah vodi Poljska s 13 točkami, Slovenija je druga z 11, sledijo pa Avstrija z 10, Severna Makedonija in Izrael z osmimi ter Latvija, ki je še brez točk.

Avstrija je na Fifini lestvici 27., Slovenija 58., Severna Makedonija pa 69.

Slovenija se je z Avstrijo doslej merila trikrat, enkrat je zmagala, dvakrat pa izgubila, nazadnje v teh kvalifikacijah junija v Celovcu (1:0).

Z Makedonci pa so se Slovenci srečali petkrat, nazadnje marca v Stožicah (1:1). Pred tem je Slovenija vpisala zmago in tri poraze.

aleksander čeferin Nov format Šport Slovenija se je dvignila z nogometnega dna

Seznam za tekmi s Severno Makedonijo in Avstrijo:

Vratarji: Jan Oblak (Atlético Madrid), Vid Belec (APOEL Nikozija), Nejc Vidmar (Olimpija Ljubljana);

Branilci: Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Soči), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Miha Blažič (Ferencváros), Jure Balkovec (Empoli), Uroš Korun (Piast Gliwice);

Vezisti: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (Spal), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahçe), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Denis Popović (Zürich), Žan Majer (Lecce);

Napadalci: Tim Matavž (Vitesse), Roman Bezjak (APOEL Nikozija), Robert Berić (St. Étienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.