Šport > Nogomet
3614 ogledov

Zvezdnik Maribora obupal nad Slovenijo, izbral BiH

Dino Hotić Profimedia
Eden najboljših igralcev slovenske Prve lige TS je sprejel ključno odločitev.

Dino Hotić je v zadnjem obdobju ena od gonilnih sil igre Maribora. Na sredini tekmi enajstega kola PLTS je spet zablestel v svojem slogu, s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora je matiral vratarja velenjskega Rudarja.

Domžale Olimpija PLTS Prva liga TS Šport Olimpijin poker v Domžalah, Maribor potreboval deset minut

Hotića so v preteklih mesecih večkrat povezovali z morebitnim vpoklicem v reprezentanco Slovenije pod vodstvom Matjaža Keka, toda zaenkrat v Ljubljani rojeni ofenzivni vezist še ni zaigral za člansko izbrano vrsto. Prav to pa mu dopušča, da obleče dres kakšne druge države, čeprav je nastopal za Slovenijo v kategorijah U17, U19 in U21 ter pri tem zabil tudi štiri gole.

Mediji v Bosni in Hercegovini so pred nekaj meseci že poročali o tem, da se za Hotićeve usluge zanima tamkajšnja nogometna zveza, interes zanj je izrazil nihče drug kot tedanji selektor BiH - legendarni Robert Prosinečki. Hotićeva starša namreč prihajata iz bosanskega Ključa in tako nizkorasli nogometaš izpolnjuje vse potrebne pogoje.

In po poročanju Nogomanie se je Hotić odločil prav za to možnost. Postopek za menjavo nogometnega državljanstva na Mednarodni nogometni zvezi že stekel, kar je za omenjeni portal potrdil nogometašev agent Irfan Redžepagić. Nogometna zveza Slovenije naj bi bila o vsem skupaj že obveščena.

Dino Hotić je letošnjega julija dopolnil 24 let. V mlajših selekcijah je igral za Domžale in Bravo, leta 2011 se je preselil v Ljudski vrt. Pred uveljavitvijo v prvi ekipi je bil posojen v Veržej in Krško. 

aleksander čeferin Nov format Šport Slovenija se je dvignila z nogometnega dna
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.