Šport > Nogomet
329 ogledov

Olimpijin poker v Domžalah, Maribor potreboval deset minut

Domžale Olimpija PLTS Profimedia
Enajsto kolo elitne slovenske nogometne lige bo v celoti odigrano med tednom. Trije obračuni so že končani, dva sta na sporedu v četrtek.

Niz dveh zmag Domžal je prekinila Olimpija (1:4), ki je neporažena na zadnjih petih tekmah (tri zmage, dva neodločena izida). S sedmimi zmagami, za zadnjo je najzaslužnejši Stefan Savić z dvema goloma, Olimpija ostaja na vrhu lestvice, Domžale pa so po petem porazu na osmem mestu.

Gledalci so v prvem polčasu videli kar razburljivo predstavo in večinoma premoč Olimpije, ki je povedal v 16. minuti. Takrat je Luka Menalo žogo med nogama Svena Šoštariča Kariča s peto spravil do vtekajočega Stefana Savića, ki je z leve strani z diagonalnim strelom ukanil Ajdina Mulalića. Le tri minute pozneje je bil slednji spet premagan, a je Tomislav Tomić s približno enajstih metrov zadel vratnico. 

Nase je večkrat opozoril tudi Endri Çekiçi, med drugim je bil dvakrat, v 22. in 42. minuti, nevaren s prostega strela, v 32. minuti pa je tudi zadel za 2:1, ko je sprožil pod prečko z več kot 20 metrov. Domačim navijačem pa je največ veselja prinesel mladi, 18-letni Tamar Svetlin, ki je v 29. minuti zadel za izenačenje, ko je žogo z dobrih desetih metrov poslal desni zgornji kot vrat gostov. Zanj je bil to prvoligaški prvenec.

V drugem polčasu so najprej v 58. zagrozili domači, Slobodan Vuk je v bližini gola preusmeril žogo, a jo poslal mimo vrat. Že v nasprotnem napadu je sam pred Mulalića prišel Savić, dvoboj pa je dobil domžalski vratar. Ljubljanski čuvaj mreže Nejc Vidmar pa je moral posredovati v 59. minuti po poskusu Mateja Podlogarja.

V 61. minuti pa so Ljubljančani povišali prednost, znova se je med strelce vpisal Savić, ki je žogo poslal v levi zgornji kot, v 74. minuti pa so Ljubljančani prišli do vodstva s 4:1, potem ko je po Menalovi podaji z desne strani v bližino gola Jucie Lupeta s "kung-fujevskim" zaključkom ugnal Mulalića. Sledili sta dve obrambi Vidmarja, posebej po strelu Podlogarja z glavo v 78. minuti se je moral ljubljanski čuvaj mreže potruditi. To pa sta bili tudi zadnji priložnosti tekme.

simon rožman Velik izziv Šport Na Reki uradno predstavili slovenskega stratega

NK Maribor Rudar Velenje | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Maribora so pred sobotnim derbijem z Olimpijo prišli do bolj ali manj lahke zmage nad zadnjeuvrščenim Rudarjem (5:0). Ta vijolicam ni bil kos in že v prvem polčasu visoko zaostal. Mariborčani so s peto zaporedno zmago ohranili tri točke zaostanka za vodilno Olimpijo. Rudar, ki je še brez zmage, pa je doživel tretji zaporedni in skupno že sedmi poraz.

Mariborski nogometaši so že v prvem polčasu potrdili vlogo favorita in prišli do lepe prednosti. Izbranci Darka Milaniča so bili prevelik izziv za velenjsko obrambo, ki je prvič klonila v 19. minuti, drugič v 24., tretjič pa v 29. Za 1:0 je poskrbel Rok Kronaveter, ki je zadel z dobrih desetih metrov po podaji Denisa Klinarja z desne strani. Za 2:0 pa je po kotu na desni strani kazenskega prostora do žoge po novi uigrani akciji prišel Rudi Požeg Vancaš in dosegel svoj četrti gol sezone.

Na 3:0 je povišal Kronaveter iz bližine in tako tudi on četrtič v sezoni zatresel mrežo. Letošnja okrepitev iz Olimpije je bila blizu zadetka tudi v 13. in 21. minuti, medtem ko je eno redkih pravih Rudarjevih priložnosti v 11. minuti zapravil Damjan Trifković z malce premalo natančnim strelom z 20 metrov.

V 49. minuti so domači dosegli četrti gol, Požeg Vancaš je svojemu četrtemu zadetku dodal še četrto podajo v sezoni, tokrat je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer je z glavo zadel Aleks Pihler.

Tudi v nadaljevanju je vse bolj ali manj teklo po notah Mariborčanov, ki so še naprej prihajali do priložnosti, v 85. minuti pa še petič na tekmi zadeli. Tudi Dino Hotić je zabil svoj četrti prvenstveni zadetek, ko je z desne strani žogo poslal čez Tomaža Stopajnika. Še v isti minuti je na drugi strani Kenan Pirić najprej napravil napako in žogo dal Harisu Kadriću, ta pa je bil nato poraženec v boju ena na ena z mariborskim vratarjem. Sledila je še velika priložnost Marcosa Tavaresa, ki mu je veselje preprečil Aljaž Krefl na golovi črti.

Težave za Barco Šport Messi spet poškodovan

Bravo Mura PLTS | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi obračun Brava in Mure v sezoni je v Fazaneriji ponudil kar sedem zadetkov, štiri je dosegla Mura, današnji drugi v Ljubljani pa le enega manj (3:3). Tokrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, pa čeprav je ljubljanska ekipa vodila že s 3:1. Sobočane, ki so pred tem dvakrat zaporedoma zmagali, je rešil Luka Bobičanec z dvema zadetkoma.

Prekmurci so povedli v 14. minuti, potem ko je Andrija Bubnjar podal v kazenski prostor malce z desne strani, tam pa našel 203 centimetre visokega srbskega napadalca Fejsala Mulića, ki je z glavo ugnal Domna Grila. Slednji je imel tri minute pozneje boj z Luko Šušnjaro, Murin nogometaš pa je žogo slabo zadel in jo poslal mimo gola.

Ljubljančani so bili sicer povsem enakovreden tekmec, eno lepših priložnosti pa je v 36. minuti zapravil Besart Abdurahimi, ko je streljal s 14 metrov. Izkazal se je Matko Obradović. Le dve minuti zatem pa so domači izenačili. Jaka Ihbeisheh je podal z desne strani, Aljoša Matko je žogo sprejel na prsih, izigral Klemna Pucka in jo poslal pod prečko. Za Matka je bil to šesti prvenstveni gol, s čimer se je povzpel tik pod vrh lestvice strelcev.

V 49. minuti so Ljubljančani povedli, ko je Abdurahimi preigraval po levi strani, prišel v kazenski prostor in nato z roba kazenskega prostora žogo poslal v mrežo Mure. Vsega šest minut pozneje so gostitelji še povečali prednost, ko je s 25 metrov silovito sprožil Ovbokha Agboyi in zadel v desni zgornji kot vrat gostov. Na drugi strani je le nekaj trenutkov pozneje Mulić prišel pred Grila, a slabo zaključil. V 61. minuti je Arafat Mensah pri Bravu za malo zgrešil cilj z roba kazenskega prostora, v 63. in 70. minuti pa je Obradović moral posredovati po poskusu Aljoše Matka iz bližine.

Medtem so v 64. minuti črno-beli znižali zaostanek, ko je podajo Šušnjare z leve strani z glavo na drugi vratnici unovčil Luka Bobičanec, ki je prav tako dosegel svoj šesti gol sezone. Isti igralec se je v 77. minuti izenačil na vrhu lestvice strelcev, ko je s strelom iz prve s približno desetih metrov malce z desne strani vpisal svoje sedmi gol sezone.

V 81. minuti sta bila pri domačih iz bližine neuspešna Mensah in Luka Žinko, kar sta bili zadnji večji priložnosti domačih na tekmi, pri gostih pa je v tretji minuti sodniškega dodatka Mulić prišel do strela z dobrih desetih metrov, izkazal pa se je Gril.

cristiano ronaldo Pravi obraz Šport Toliko glasov je v desetih letih Ronaldo podelil Messiju

Prva liga TS, 11. kolo:

Domžale - Olimpija 1:4 (1:2)
Svetlin 29.; Savić 16., 61., Çekiçi 33., Lupeta 74.

Maribor - Rudar Velenje 5:0 (3:0)
Kronaveter 19., 29., Požeg Vancaš 23., Pihler 49., Hotić 85.

Bravo - Mura 3:3 (1:1)
Matko 38., Abdurahimi 50., Agboyi 55.; Mulić 14., Bobičanec 64., 78.

ČETRTEK:
Celje - Tabor Sežana
Triglav - Aluminij

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 24
2. Maribor 21
3. Aluminij Kidričevo 21 (-1)
4. Mura 20
5. Celje 16 (-1)
6. Bravo Ljubljana 12
7. Tabor Sežana 10 (-1)
8. Domžale 10
9. Triglav Kranj 6 (-1)
10. Rudar Velenje 4

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.