Šport > Nogomet
391 ogledov

Na Reki uradno predstavili slovenskega stratega

simon rožman NK Rijeka/Twitter
Simon Rožman je drugi Slovenec na klopi Rijeke.

Hrvaški nogometni prvoligaš Rijeka je danes tudi uradno predstavil novega trenerja, 36-letnega slovenskega strokovnjaka Simona Rožmana. Napovedal je, da bo vložil vso svojo energijo, znanje in srce, da bo klub nadaljeval po uspešni poti. Uprava reškega kluba je poudarila, da gre za "pravega trenerja in človeka".

Športni direktor nogometnega kluba Rijeka Srećko Juričić je uvodoma izrazil zadovoljstvo z izbiro novega trenerja. Izpostavil je, da gre za mladega strokovnjaka, ki je v kratkem času v Sloveniji in širše uresničil podobo odličnega trenerja in človeka. Izrazil je upanje, da bo Rožman svoje kakovosti pokazal tudi na Reki.

Nekdanji trener Domžal Rožman se je najprej zahvalil za zaupanje in priložnost, da bo vodil Rijeko, potem ko je v nedeljo odstopil dosedanji trener Igor Bišćan.

Slovenski trener je dejal, da so se z upravo dogovorili v "treh dneh", a kljub temu odločitev ni bila tako lahka, ker je Bišćan "opravil odlično delo", so objavili na spletni stranki reškega kluba.

Ocenil je, da je prispel v vrhunsko organiziran klub, ki je razpoznaven tudi v regiji, ter da so na Reki vedno imeli jasne in visoke cilje. Izpostavil je, da ima kakovostne igralce, ki imajo tudi velike ambicije.

Posebej je izpostavil reške navijače, o katerih je Rožmanu kot o 12. igralcu govoril njegov trenerski prijatelj in trener slovenske reprezentance Matjaž Kek, ki je z Rijeko uresničil nekatere izmed največjih uspehov kluba, kot je prvi, zgodovinski naslov prvaka Hrvaške. Kek si je med vodenjem Rijeke želel Rožmana za svetovalca.

Rožman pričakuje, da bodo navijači pomagali igralcem na vsaki tekmi. Pripadniki reške navijaške skupine Armada so po odhodu Keka iz kluba lansko jesen bojkotirali domače tekme Reke, ker so zamerili Bišćanu vulgarno obnašanje do reških navijačev, ko je bil igralec zagrebškega Dinama.

Novi trener Rijeke danes ni želel preveč govoriti, temveč je napovedal, da bo vse pokazal na igrišču. Med drugim je obljubil, da se bo hitro naučil hrvaški jezik.

Prvi Rožmanov izpit z Rijeko bo v sredo, ko bo gostoval v Bujah v šestnajstini finala hrvaškega pokala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice