Šport > Nogomet
217 ogledov

Rijeka imenovala trenerja ter končala ugibanja o usodi Simona Rožmana

Simon Rožman Reševalni pas/Twitter
Rijeka ima po odstopu Igorja Bišćana novega trenerja.

Nekdanji trofejni Olimpijin strateg Igor Bišćan je dal odpoved z mesta glavnega trenerja Rijeke, ki pa ni dolgo iskala njegovo zamenjavo. Klub z Rujevice bo v nadaljevanju sezone vodil Slovenec Simon Rožman. Klub je imenovanje novega trenerja potrdil v ponedeljek popoldne, medtem ko bo uradna predstavitev slovenskega strokovnjaka v torek ob 11. uri.

Komaj 36-letni strokovnjak, ki je z Luko Elsnerjem in Tomažem Petrovičem na čelu mladega vala slovenskih trenerjev, je tako prevzel ekipo, ki se nahaja na tretjem mestu 1. Hrvaške nogometne lige, z eno točko manj od Dinama ter štirimi od vodilnega Hajduka, ki pa je odigral tudi tekmo več.

"Imamo odlično ekipo, toda napraviti moramo vse, da to pokažemo tudi na igrišču in ustvarimo cilje kluba," je izjavil Rožman po podpisu pogodbe z Rijeko, katero je sklenil do konca sezone, ob možnosti podaljšanja še za eno.

Rožman bo v klub pripeljal tudi svoje ljudi, tako da bosta njegova glavna pomočnika Aleš Kačičnik in Danko Matrljan, vlogo analitika bo prevzel Alen Obrez, medtem ko bo za fizično pripravljenost nogometašev skrbel Aris Naglić.

Slovenski strateg bo na klopi Rijeke debitiral v sredo na tekmi Hrvaškega pokala, ko bo Rijeka gostovala pri Bujah, medtem ko bo imel tri dni kasneje že svojo prvenstveno premiero na tekmi v Varaždinu.

Simon Rožman Blamaža Šport Hrvaški odzivi: "Kdo je 'SINIŠA' Rožman?"

Rožman bo tako postal drugi Slovenec na klopi Rijeke. Stopil bo v velike čevlje Matjaža Keka, ki je leta 2017 osvojil zgodovinsko dvojno krono ter prekinil večletno nedotakljivost Dinama.

Simon Rožman Spet Slovenec na klopi Šport Slovenski trener se odpravlja čez mejo, vodil bo Rijeko
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.