Šport > Nogomet
904 ogledov

Olimpija predstavila drugo veliko okrepitev

Luka Menalo Profimedia
V zmajevo gnezdo je pristal Luka Menalo.

Luka Menalo je podpisal pogodbo z Olimpijo. Krilni nogometaš iz BiH, nekdanji član Čapljine, Širokega Brijega, zagrebškega Dinama in Slavena Belupa, ki je zbral že dva nastopa za člansko reprezentanco, je druga okrepitev ljubljanske zasedbe, ki je v minuli sezoni osvojila pokal Slovenije in zasedla drugo mesto v PLTS, pred njim je v zmajevo gnezdo prišel domači obrambni igralec Denis Šme.

V ljubljanskem taboru so na današnji novinarski konferenci v hotelu Austria Trend dejali, da na nekaterih položajih še iščejo nove igralce. Do konca prestopnega roka, ki se bo končal 31. avgusta, bodo v svoje vrste zagotovo zvabili še kakšnega igralca, po neuspešnih pogovorih s svojim nekdanjim napadalcem Andresom Vombergarjem pa so zelo blizu dogovora s Hrvatom Antejem Vukušićem, ki je v minuli sezoni igral za Krško in že vadi pod vodstvom trenerja Safeta Hadžića.

Nogometaši ljubljanske zasedbe se že nekaj časa temeljito pripravljajo za sezono 2019/20. Za seboj imajo že tri pripravljalne tekme, na njih so premagali ruski Soči s 4:3 ter izgubili proti Škendiji iz Severne Makedonije z 0:1 in Dinamu iz Zagreba z 1:2.

Ljubljančani se bodo v tem tednu najprej v četrtek, 4. julija, pomerili s tekmeci iz Tuzle, največ pozornosti pa namenjajo sobotnemu dogajanju. Tega dne bodo priredili tradicionalni Zmajev piknik, ki se bo na ploščadi pred dvorano C v Stožicah pričel ob 16. uri (privržence zeleno-belih bo zabaval Pero Lovšin, obeta se tudi pester zabavno-družaben program), ob 20. uri pa bodo v svojem nogometnem hramu gostili beograjski Partizan, tradicionalne tekmeca iz obdobja nekdanje skupne Jugoslavije.

Olimpija bo prvo uradno mednarodno tekmo igrala 11. julija, ko bo v prvem krogu kvalifikacij za nastop v evropski ligi gostila latvijski Rigas. Povratna tekma bo 18. julija dni kasneje v Rigi, v uvodnem krogu Prve lige Telekom Slovenije pa jo čaka gostovanje pri novemu prvoligašu in mestnemu tekmecu Bravu. Ta tekma bo na sporedu 14. julija.

Domžale, Olimpija Branilec Šport Olimpija predstavila novo okrepitev Olimpija Ljubljana priprave ŽAK Tržnica Šport Še en prestop na relaciji Maribor - Olimpija
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice