Magazin > Lepota & telo
26998 ogledov

Če želite shujšati, dan začnite z jajci!

trdokuhana jajca lupine Profimedias

Ni skrivnost, da je prav zajtrk najpomembnejši obrok dneva, še posebej, če pazite na kilograme. Nezdrava hrana za zajtrk nam namreč lahko podre celodnevne prehranjevalne načrte. Zelo pomemben je vnos proteinov, zato so jajca za zajtrk odlična izbira, če želite vzdrževati težo ali izgubiti nekaj kilogramov. Ameriški odbor American Egg Board je dokazal, da so ljudje, ki so osem tednov zapored za zajtrk izbrali jajca, izgubili za 65 odstotkov več telesne teže od tistih, ki v isti kontrolni skupini niso imeli predpisanega jedilnika za zajtrk. Jajca namreč učinkovito stabilizirajo krvni sladkor in s tem podaljšajo občutek sitosti oziroma uspešno nadzorujejo občutek lakote. 

Zdrav zajtrk torej vsebuje hrano, ki je bogata s proteini in vlakninami in ki podaljša občutek sitosti, zato so odličen primer zdravega zajtrka prav jajca in polnozrnat kruh. S takim obrokom bomo dlje časa siti in ne bomo imeli občutka, da moramo neprestano posegati po prigrizkih. Jajca so odličen izvor proteinov, so cenovno ugodna in lahko jih je pripraviti. Poleg proteinov pa so polna vitamina B12, riboflavina, selena in vitamina A. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice