Zdravje > Prehrana
1107 ogledov

Pet razlogov za pravilo petih obrokov

jutro, seks, par, ljubezen, zajtrk Profimedias
Vsak je slišal pravilo o petih dnevnih obrokih. Pa veste zakaj vse je to koristno?

Že vrabci na strehi čivkajo, da je več manjših obrokov bolje kot en večji. Z rednim uživanjem zajtrka, malic in kosila boste poskrbeli tudi za lepšo postavo. 

Napadi lakote

Če izpustite zajtrk in dopoldansko malico, je velika verjetnost, da boste imeli v času kosila napad lakote. Če boste izpustili še kosilo, bo škoda še večja. Mnoge raziskave so že pokazale, da so tisti, ki redno uživajo zajtrk, malice in tudi kosilo, v večernih urah manj lačni. Če bodo večerje zmerne in lahke, bo tudi spanec boljši.

Debelost Zdravje Zdrava prehrana je ključna

Napihnjenost in poln želodec

Če boste hrano čez dan uživali v več manjših obrokih, bo občutek napihnjenost manjši, kot če za kosilo pojeste vse kar vidite. Tako se boste izognili tudi slabemu počutju in zaspanosti po obilnem kosilu.

Slaba volja

Prazna vreča ne stoji pokonci. Če boste izpuščali obroke in boste lačni, boste v službi ali šoli manj produktivni. Poleg tega hrana vpliva na naše obnašanje, lačni ljudje so denimo bolj razdražljivi in manj prijetni za okolico.  

Skladiščenje hranilnih snovi

Naše telo nekaterih koristnih hranilnih snovi ne more skladiščiti, če jih naenkrat zaužijemo v preveliki količini. Beljakovine bo telo lažje skladiščilo, če jih pojeste večkrat na dan po malem, kot pa če bi naenkrat pojedli pol kilograma mesa ali skute. Podobno je tudi z vitaminom C, ki ga bo telo porabilo le toliko, kot ga potrebuje, ostalo pa odplaknemo z urinom.

Pretirano nihanje krvnega sladkorja

Če pojemo veliko količino hrane naenkrat, bo krvni sladkor močno narastel. To povzroča padec energije, zaspanost in utrujenost. Vse kar vam gre po mislih, je spanec in počitek na mehkem kavču … 

Komentarjev 1
  • Lara_Wanganeen 17:58 26.september 2018.

    Google plača 35000 $ na mesec, moja zadnja plača je bila 35284 $ za delo 4 ure na dan na spletu in sami izberite svoj delovni čas. Zdi se, da je tako dober, da toliko denarja, ko drugi ljudje delajo ...prikaži več za toliko manj. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga poskusil. T0 jee tisto, kar počnem ... ........ ➤➤➤ ➤➤➤➤ ➤➤➤ www.WebJob98.Com