Magazin > Lepota & telo
1546 ogledov

Tak naj bo popoln zajtrk za vašega šolarja!

Zajtrk
So kosmiči in rogljički primeren zajtrk za šolarje?

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, pravijo. Kaj pa zajtrk "na hitro", ki ga med tednom po navadi ponudimo otrokom in je pogosto sestavljen iz sladkih kosmičev, rogljičkov in belega pekovskega peciva? Strokovnjaki pravijo, da je to zelo nezdrava izbira, saj tako v organizem že zjutraj vnesemo preveč sladkorja oziroma kar polovico priporočene dnevne doze. 

banana Magazin Zato zjutraj raje ne jejte banan

Za boljše zdravje, odpornost, koncentracijo in kognitivne sposobnosti naših otrok lahko veliko naredimo z zdravim zajtrkom, ki naj bo sestavljen iz mleka in mlečnih proizvodov, ki so polni proteinov in kalcija, polnozrnatih kosmičev in kruha, ki vsebujejo koristne ogljikove hidrate, in iz sadja ter sadnih sokov, ki so polni vitaminov, mineralov in vlaknin. Izogibamo pa se enostavnim sladkorjem, belemu kruhu in pecivu, čokoladnim namazom ter trgovinskim kosmičem, ki so polni sladkorja.

Debelost Zdravje Zdrava prehrana je ključna

Za izkoristek energije je zelo pomemben tudi vitamin B, ki se nahaja v žitaricah, mesu, ribah in jajcih, in pa vitamin D, ki ga je veliko v mastnih ribah, kot so tuna, skuša in losos, rumenjaku ter siru. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice