Slovenija > Črna kronika
1971 ogledov

Šolarje bi na izlet z avtobusom odpeljal močno opit

Šolarji Anže Petkovšek
Policisti PU Murska Sobota so razkrili, da so vozniku šolskega avtobusa, ki so ga dobili pod vplivom alkohola, odvzeli vozniški izpit.

Lendavski policisti so v mesecu aprilu opravili kontrolo šolskega avtobusa, ki je bil namenjen opraviti prevoz otrok iz osnovne šole na izlet.

Urad RS za meroslovje Test Avto Test: Kako se je policijskemu alkotestu zmešalo

Pri tem je bil voznik avtobusa preizkušen z elektronskim alkotestom, kateri je pokazal prisotnost alkohola v organizmu. Po opravljenem strokovnem pregledu v zdravstveni ustanovi je bilo ugotovljeno, da je imel voznik avtobusa v krvi 0,62 promila alkohola. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prejel je globo v višini 600 evrov ter 8 kazenskih točk.

slovenija 15.04.2010 alkotest, policija, pihanje, vinjeni voznik, Ljubljana, fot Slovenija Policisti v dveh tednih opravili 19 tisoč alkotestov

Policisti PP Lendava sodelujejo z osnovnimi šolami na svojem območju in pred prevozi šolskih otrok na izlete vsakokrat opravijo kontrolo avtobusov.

Komentarjev 11
  • porko2 21:32 30.april 2018.

    8 kazenskih točk ??? Temu idiotu treba odvzeti vozniško do smrti.

  • janez60 15:08 30.april 2018.

    Lovebites a te malo načenja ker nisi sposoben urediti da bi ti delali šumniki, pač nekateri se vtikajo v vse pri sebi oa ne znajo urediti osnovnih stvar. Še te bom...

  • Lovebites 13:05 30.april 2018.

    Neodgovoren blesav idiot.Ce ze mora zret,naj naredi to tako,da ne bo ogrozal otrok in drugih nedolznih ljudi in ne v casu,ko je v sluzbi in nosi taksno odgovornost.Sam pa naj pocne s seboj kar zeli v svojem prostem casu.Trajno vzet ...prikaži več izpit in max denarna kazen.Pa se par vzgojnih mu ne bi skodilo.