Avto
60 ogledov

Mobilnik kot alkotester

Alkotest Saša Despot
Združenje DrogArt je razvilo brezplačno aplikacijo za informativni izračun alkohola v izdihanem zraku Furam 0,0.


Na možnost uporabe aplikacije želijo opozoriti predvsem mlade, ki jih želijo hkrati prepričati, naj ne sedejo za volan, kadar pijejo alkohol. Aplikacijo so predstavili v okviru celotedenske akcije Furam 0,0, ki se bo končala v nedeljo.

Namen akcije, ki jo združenje DrogArt organizira v okviru programa Izberi sam, je ozaveščanje mladih in splošne javnosti o problematiki vožnje pod vplivom alkohola ter razvijanje odgovornosti za bolj informirane in manj tvegane odločitve v povezavi z alkoholom in vožnjo, so sporočili iz DrogArta.

Brezplačna mobilna aplikacija za informativni izračun alkohola v izdihanem zraku uporabniku pomaga pri oceni svoje sposobnosti za vožnjo, hkrati pa mu prikaže predvideno globo za izračunano vrednost. "Želimo si, da bi z grafičnim prikazom in nazornim dejstvom ljudje sprejemali trezne odločitve, tudi ko niso povsem trezni," so zapisali pri DrogArtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.