Šport > Nogomet
1105 ogledov

Tokrat drama v Zagrebu, Dinamo zapravil priigrano zmago

Aaron Ramsey Epa
V izločilne boje so se uvrstili že PSG, Bayern in Juventus.

Nogometaši torinskega Juventusa so v 4. krogu lige prvakov v gosteh premagali moskovsko Lokomotivo z 2:1 in ostali na vrhu skupine D. Stara dama, ki si je že zagotovila osmino finala, je do zmage pršla v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je v polno zadel Douglas Costa. Pred tem je Aaron Ramsey Torinčane popeljal v vodstvo že v četrti minuti, le osem minut kasneje pa je izenačil Aleksej Mirančuk.

V zgodnejšem terminu je bil na sporedu tudi obračun v skupini B, kjer je Bayern doma premagal Olympiacos z 2:0 in si tudi zagotovil osmino finala. Mrežo sta zatresla Robert Lewandowski v 69. in Ivan Perišić v 89. minuti.

Tottenham v drugem polčasu postavil piko na i

V tej skupini sta se pomerila tudi Crvena zvezda in Tottenham, Beograjčani pa so dvoboj odprli povsem drugače kot v severnem Londonu, ko so na koncu izgubili s kar 0:5. Zvezdaši so imeli najlepšo priložnost v prvi polovici igre, po srečnem odboju je v 23. minuti sam pred vratarja gostov prišel Milan Pavkov, a je Paulo Gazzaniga z nogo uspel zaustaviti strel z bližine. Na drugi strani so gostje, ki so bili večinoma pri žogi, domači so prežali na protinapade, sprožili dva strela preko Harryja Kana in Heung-Min Sona, a brez uspeha.

Nato pa so Londončani povedli. V protinapadu treh proti dvema branilcema je najprej Kane poslal žogo v vratnico, nato je odbitek v gol poskušal poslati Son, a je bil njegov strel blokiran na golovi črti. Vendar se je akcija nadljevala. Do novega strela je prišel Kane, telo je podstavil Son, okroglo usnje pa se je tokrat odbilo od prečke, vendar znova padlo na nogo nogometaša Tottenhama. Giovani Lo Celso je nato le zatresel mrežo.

Tottenham | Avtor: Profimedia Profimedia

Deset minut kasneje se je nekaj podobnega dogajalo na drugi strani zelenice, vendar so jo Londončani srečneje odnesli. Rajiv van la Parra je z desne strani z nizkim strelom zadel vratnico, žoga se je odbila v polje in zadela gostujočega branilca Davinsona Sancheza in v visokem loku znova poletela proti golu, prečka pa je preprečila avtogol.

V 57. minuti se je na semaforju izpisal rezultat 0:2. Domači so krenili v napad, sledil pa je bliskoviti protinapad. Tanguy Ndombele je popeljal žogo na srbsko polovico, našel Dele Allija, ta je podaljšal do Sona, Južnokorejec pa je neovirano stekel pred gol in zadel. Isti igralec je le nekaj minut kasneje prejel še podajo z leve strani in iz bližine zabil za 0:3. Kasneje je končni izid postavil rezervist Christian Eriksen.

Na sceni nov mladenič

V skupini A ni bilo presenečenj. Pri Realu je od prve minute zaigral 18-letni Brazilec Rodrygo, ki je že v prvih sedmih minutah dvakrat premagal vratarja Galatasarayja. Najstnik bi se lahko v 14. minuti vpisal v zgodovino z najhitreje doseženim hat-trickom, če bi mu Sergio Ramos prepustil enajstmetrovko. To se ni zgodilo, kapetan Reala pa je s 'panenko' poskrbel za 3:0.

Turki so bili nemočni, tik pred koncem polčasa pa je svoj 49. zadetek v ligi prvakov za Real zabil Karim Benzema in se tako na tretjem mestu vseh časov pri Realu izenačil z legendarnim Alfredom Di Stefanom. Raul je zabil 66 golov v najelitnejšem klubskem tekmovanju, 105 pa Cristiano Ronaldo. 

Benzema je nato ob koncu drugega polčasa še popravil svojo številko, v 81. minuti je zadel za 5:0, končni izid pa je s svojim tretjim golom na dvoboju postavil Rodrygo.

Rodrygo | Avtor: Profimedia Profimedia

Večjih težav v tej skupini ni imel niti PSG. Ta je z zadetkom Argentinca Maura Icardija v 22. minuti premagal Club Brugge. Parižani so se tako kot Juventus in Bayern prebili v izločilne boje.

Dinamo zapravil dve točki

Pomemben dvoboj v boju za drugo mesto, ki prinaša napredovanje v osmino finala, sta v Maksimiru odigrala Dinamo in Šahtar. Ta sta imela pred četrtim kolom v skupini C po štiri točke, po petem krogu pa sta oba kluba pri petih.

Rudarji iz Ukrajine so sicer v 13. minuti šokirali razprodane tribune, a je že v 25. minuti sledilo izenačenje. V 83. minuti, pred tem je bil na vsaki strani zaradi dveh rumenih kartonov že izključen po en igralec, je nato za delirij v Maksimiru poskrbel Luka Ivanušec. Strelec prvega zadetka domačih Bruno Petković je lepo sprejel predložek z desne, žogo spustil do Ivanušca, ta pa je natančno  nameril v dolgi kot. Ukrajinci so poskušali izenačiti, a jih je presekal še zadetek Arijana Ademija. 

Po videnem je bilo že vsega konec, vendar se pri Šahtarju niso vdali. V sodnikovem dodatku je najprej z močnim strelom z glavo zaostanek znižal Junior Moraes, nato pa so domači zakrivili še nepotrebno enajstmetrovko zaradi prekrška nad ukrajinskim vratarjem Andrijem Pjatovim, ki se je pridružil napadu. Odgovorno vlogo je prevzel 19-letni Tete in zadel za 3:3. 

Šahtar | Avtor: Epa Epa

V zagrebškem taboru so na zelenici še nekaj časa negodovali nad sodniki. Slovenski reprezentant Petar Stojanović je odigral 72 minut, ko ga je zamenjal kasnejši strelec Ivanušec.

City končal brez vratarjev

V tej skupini še naprej vodi Manchester City. Ta je na gostovanju v Milanu, Atalanta zaradi obnove svojega stadiona v Bergamu ne igra v domačem mestu, hitro povedel preko Raheema Sterlinga, nato pa zapravil tudi enajstmetrovko, ki jo je slabo izvedel Gabriel Jesus.

Kazen je sledila na začetku drugega polčasa, ko so gostujoči branilci povsem pozabili na Maria Pašalića. Hrvat je po podaji z leve prišel do neoviranega strela in premagal Claudia Brava. Ta je ob polčasu zamenjal prvega čuvaja mreže Edersona, kar je slab podatek za City pred nedeljskim velikim derbijem angleškega prvenstva proti Liverpoolu.

A tudi Bravo ni dočakal zadnjega sodnikovega žvižga. V 81. minuti je prejel rdeči karton zaradi prekrška nad Josipom Iličićem, ki je sam stekel proti njemu. Pep Guardiola je na izključitev svojega vratarja odgovoril in v igro poslal sicer branilca Kyla Walkerja, ki je kasneje uspel obdržati mrežo nedotaknjeno. Iličić je pri italijanski zasedbi odigral celotno tekmo.

Oblak s porazom

Če sta se Stojanović in Iličić morala zadovoljiti s točko, pa je brez nje ostal Jan Oblak. Tega je ob koncu prvega polčasa s neposrečenim izbijanjem z glavo premagal kar njegov moštveni kolega Thomas Partey, Škofjeločan pa je bil nemočen tudi v deseti minuti drugega dela. Takrat je žogo v kazenskem prostoru sprejel Kevin Volland, se obrnil in zadel v bližnji kot.

V zaključku tekme je le za 'kozmetični popravek' poskrbel Alvaro Morata.

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina A:
PSG : Club Brugge  1:0 (1:0)
Icardi 22.

Real Madrid : Galatasaray  6:0 (4:0)
Rodrygo 4., 7., 93., Ramos 14./11-m, Benzema 45., 81.

Lestvica: PSG 12, Real Madrid 7, Club Brugge 2, Galatasaray 1

Skupina B:
Bayern : Olympiacos  2:0 (0:0)
Lewandowski 69., Perišić 89.

Crvena zvezda : Tottenham  0:4 (0:1)
Lo Celso 34., Son 57., 61., Eriksen 85.

Lestvica: Bayern 12, Tottenham 7, Crvena Zvezda 3, Olympiacos 1

Skupina C:
Dinamo Zagreb : Šahtar  3:3 (1:1)
Petković 25., Ivanušec 83., Ademi 89.; Patrick 13., Moraes 93., Tete 97./11-m

Atalanta : Manchester City  1:1 (0:1)
Pašalić 48.; Sterling 7.

Lestvica: Manchester City 10, Dinamo 5, Šahtar 5, Atalanta 1

Skupina D:
Lokomotiva Moskva : Juventus 1:2 (1:1)
Mirančuk 12.; Ramsey 4., Douglas Costa 93.

Bayer : Atletico Madrid  2:1 (1:0)
Thomas 41./ag, Volland 55.; Morata 94.

Lestvica: Juventus 10, Atletico Madrid 7, Lokomotiva 3, Bayer Leverkusen 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.