Šport > Nogomet
2013 ogledov

Trener Dinama: VAR je navadno sran...!

Nenad Bjelica Profimedia
Pri Dinamu so bili šokirani nad odločitvijo v sodniškem dodatku.

Na tekmi lige prvakov je Dinamo proti Šahtarju v sodnikov dodatek vstopil z vodstvom 3:1 in bil tako na dobri poti, da si s tremi točkami proti neposrednemu tekmecu za drugo mesto, to vodi v izločilne boje, zagotovi napredovanje in bajno vsoto, ki prihaja z uvrstitvijo v osmino finala. V primeru zmage bi imeli Zagrebčani po štirih tekmah sedem točk, Ukrajinci pa le štiri, v prid Dinama pa bi šlo tudi razmerje na medsebojnih tekmah. Šahtar bi tako moral na zadnjih dveh tekmah osvojiti štiri točke več od tokratnih nasprotnikov, kar je ob Manchester Cityju, ki dominira v skupini, precej zahtevna naloga.

A nato se je zataknilo. Rudarji so najprej izenačili, nato pa globoko v dodatku prejeli še enajstmetrovko. Nemški sodnik Felix Brych se je po pomoč obrnil na VAR in po ogledu posnetka presodil, da je bil storjen prekršek nad ukrajinskim vratarjem Andrijem Pjatovom, ki se je ob koncu tekme v napadu priključil soigralcem. Najstrožjo kazen so gostje uspešno izvedli za končnih 3:3. 

Luka Ivanušec Liga prvakov Šport Tokrat drama v Zagrebu, Dinamo zapravil priigrano zmago

Prva medsebojna tekma se je v Ukrajini končala z 1:1, ob dveh neodločenih izidih pa imajo zdaj prednost nogometaši Šahtarja, ki so na gostovanju dosegli več zadetkov.

V taboru Dinama je bilo po tekmi vroče. "Ne bi govoril o tem, kaj sem dejal sodniku," je na novinarski konferenci dejal trener Dinama Nenad Bjelica, ki je bil bolj zgovoren ob vprašanju, kaj meni o VAR-u.

Nenad Bjelica | Avtor: Epa Epa

"Vseskozi govorim, da je VAR navadno sran..! Ubija emocije, ubija igro. To je cirkus. Poglejte, kakšen cirkus je v Angliji zaradi njega. Kakšen cirkus je šele v Italiji! Še vedno sumljive situacije temeljijo na interpretaciji. Zakaj je potem to? Ukinite ta VAR! Sem absolutno proti njega, ubija nogomet," je dejal Bjelica.

VAR video tehnologija analiza asistent Kakšna poteza! Šport Nogometaš se je takole maščeval VAR-u, v Angliji pa prava katastrofa

"VAR je škandalozen. To sem dejal že, ko sem deloval na Poljskem, zdaj bom to ponovil še na Hrvaškem in v ligi prvakov," je še dodal strateg Dinama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice