Šport > Nogomet
3684 ogledov

Dinamo bi igral tekme v Sloveniji

Stožice derbi Dinamo bi lahko začasen dom našel v Stožicah.
Hrvaški nogometni ponos bo v sodelovanju z mestno občino Zagreb na temeljih sedanjega Maksimira gradil nov nogometni stadion.

Dvajsetkratni hrvaški prvak Dinamo Zagreb bo dobil nov stadion. Tako so se na nedavnem sestanku odločili skuščina kluba in  predstavniki občine na čelu z županom Milanom Bandićem.

Nogometni velikan namerava ob izdatni pomoči mestnega političnega vrha v naslednjih dveh ali treh letih realizirati ambiciozen projekt, ki ne vključje le nogometnega stadiona, temveč tudi druge športne objekte ter vso ostalo potrebno infrastrukturo.

Nov nogometni kompleks bo zrasel na prizorišču sedanjega Maksimira, v katerega je bil za potrebe izgradnje, vzdrževanja in rekonstrukcije v zadnjih dveh desetletjih vložnih približno 100 milijonov evrov.

"Delegati Uefe in Fife nam ne bodo več dolgo gledali skozi prste. Nov stadion je nujno potreben, nimamo več kje igrat. To je življenjskega pomena," je na sestanku skuščine kluba in predstavnikov občine dejal predsednik Mirko Barišić"Tega stadiona ne moremo dokončati. Treba bo zgraditi novega," pa mu je odgovoril župan mesta Bandić.

Pri izgradnji novega kompleksa bodo sledili določilom urbanističnega načrta, Dinamo pa bo na skupščni pripravili končne odločitve z jasnimi smernicami za izgradnjo, ki bodo v skladu z določili Evropske in Mednarodne nogometne zveze. 

 | Avtor: Zoran Škorić Zoran Škorić

Realizacija projekta je vezana tudi na lastništvo zemljišča, v Dinamu pa se nadejajo, da bodo birokratske prepreke odpravljene čim prej, pri čemer bo odločilnega pomena sodelovanje med občino in klubom.

"Mesto je zelo korektno do nas in to so bili doslej najkonkretnejši pogovori glede novega stadiona. Dinamo mora imeti svoj dom. Če mesto zaradi kakršnegakoli političnega ali drugega razloga ne bi moglo graditi novega stadiona, ga bomo gradili mi. Samo zemljišče naj prenesejo za nas, da bomo imeli ustrezno zakonsko podlago," je dejal Barišić in dodal, da naj bi bilo po zagotovilih župana to urejeno v 24 mesecih.

"Upam, da še prej," je pristavil predsednik kluba.

Izgradnja kompleska naj bi trajala približno dve leti, ob tem pa se poraja vprašanje, kam se bodo v tem času zatekli Dinamovci? Po neuradnih informacijah naj bi domače tekme igrali na stadionu Kranjčevićeva, med možnimi lokacijami za evropske obračune pa se omenja tudi Slovenija. "Dinamo ima veliko navijačev v Slavoniji (Osijek, op. a.)," je na eno od možnosti opozoril sogovornik spletnega portala Jutarnji.hr. "Druga možnost je Slovenija, bodisi Maribor bodisi Ljubljana," je dodal neimenovani vir.

Komentarjev 3
  • dusan11 11:47 04.november 2019.

    V ljubljani lahko igrajo tam je 90% njihovih z juga

  • perhan63 09:42 04.november 2019.

    ma goni dinamo u tri pm...nej igrajo v srbiji...pretepači pofukani..prepovedat bb

Sorodne novice