Šport > Nogomet
966 ogledov

Zagrebški Dinamo za astronomsko ceno prodal svojega nogometnega dragulja

Dani Olmo Profimedia
Dinamo Zagreb je za rekordni iznos prodal svojega španskega nogometaša Danija Olma.

Španski nogometni dragulj Dani Olmo zapušča zagrebški Dinamo in postaja nov soigralec Slovenca Kevina Kampla pri nemškem Red Bull Leipzigu.

Član španske reprezentance do 21 let naj bi pri vodilni ekipi nemške Bundeslige ostal do leta 2024, saj je podpisal štiriletno pogodbo, medtem ko se o višini prestopa širijo številne govorice. Po medijih se vrtijo različne številke, bonusi, odstotki od naslednjega prestopa... 

Vsi mediji pa so si enotni glede ene stvari... Gre za najdražjo prodajo Dinama v zgodovini, saj naj bi bil prestop vreden vsaj 20 milijonov evrov, vsi dodatni bonusi, ki jih ekipe iz Bundeslige zelo rade vključujejo v posel, pa naj bi v prihodnjih letih na Dinamov račun prinesli še vsaj dodatnih 10 milijonov evrov. As celo omenja končni znesek med 35 in 45 milijoni evrov.

As je seveda španski časnik, ki zanimanje za Olma kaže zaradi njegove narodnosti, ni pa nujno najbolje seznanjen z dogajanjem, medtem ko so si hrvaški mediji kar enotni, z njimi pa se strinja tudi večina nemških.

Olmo naj bi se med Rdeče bike preselil za takojšnjo odškodnino okoli 20 milijonov evrov, medtem ko bi se na Dinamov račun prilila po dva milijona za vsako sezono, ko se Leipzig uvrsti v Ligo prvakov, prav tako pa naj bi prejeli milijon evrov za vsakih 15 Olmovih odigranih tekem. Tu pa je še 10 % od naslednje prodaje.

V vsakem primeru naj bi tako Olmo prehitel Marka Pjaco, ki velja za rekordno zagrebško prodajo, saj ga je Juventus leta 2016 kupil za 23 milijonov evrov, medtem ko se bo na tretje mesto preselil Luka Modrič, ki je leta 2008 odšel v Tottenham za 21 milijonov evrov.

"Med vsemi ponudbami se je odločil za Leipzig. Mislim, da bo to zanj in za njegov razvoj najbolje," je dejal trener Dinama Nenad Bjelica. Olmo je že zapustil priprave Dinama v Rovinju in se je odpravil k novim delodajalcem.

Rdeči biki so dan prej že pripeljali tudi vratarsko okrepitev, nov član ekipe trenutno poškodovanega slovenskega nogometaša Kampla je tudi vratar Josep Martinez, ki se bo v Nemčijo preselil iz španskega drugoligaša Las Palmasa.

Največji prestopi iz zagrebškega Dinama:

  1. Marko Pjaca, 2016, Juventus - 23 milijonov evrov
  2. Luka Modrić, 2008, Tottenham - 21 milijonov evrov
  3. Filip Benković, 2018, Leicester - 14,5 milijonov evrov
  4. Eduardo da Silva, 2007, Arsenal - 13,5 milijonov evrov
  5. Marko Rog, 2017, Napoli - 13 milijonov evrov
  6. Vedran Ćorluka, 2007 Man City - 13 milijonov evrov
  7. Mateo Kovačić, 2013, Inter - 11 milijonov evrov
  8. Dario Šimić, 1998, Inter - 11 milijonov evrov
  9. Josip Brekalo, 2016, Wolfsburg - 10 milijonov evrov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice