Hudo poškodovanega Belgijca zbudili iz umetne kome

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prve informacije o zdravstvenem stanju belgijskega kolesarja, ki se je pred dnevi hudo poškodoval v nesreči na treningu, so vzpodbudne.
Oglej si celoten članek

Belgijskega kolesarja Juliana Mertensa (25), člana ekipa Bingoal WB, so tri dni po grozljivi nesreči, v kateri je utrpel zelo resne telesne poškodbe, uspešno prebudili iz umetne kome.

Mertens se je pred dnevi hudo poškodoval v nesreči na treningu, zaradi česar je bil urgentno prepeljan v bolnišnico v Antwerpnu, kjer so ga nemudoma dali v umetno komo.

Dan kasneje bil 25-letnik operiran na hrbtenici, kjer je bilo stanje najbolj kritično, utrpel pa je tudi zlom roke, reber in čeljusti.

Že operiran Belgijski kolesar po grozljivi nesreči v komi

Mertens se je v sobotnih jutranjih urah prebudil iz umetne kome in si po navedbah moštva izmenjal prve besede s svojimi bližnjimi.

"Odklopili so ga z ventilatorja in za kratek čas se je že lahko pogovarjal s svojimi najdražjimi," so sporočili iz moštva Bingoal-WB.

"Dolgotrajen proces okrevanja se lahko začne," so dodali.

Stanje se je v naslednjih dveh dneh še izboljšalo. "Zdravniki so že zmanjšali vnos zdravil in Julian je lahko ob pomoči fizioterapevta opravil prve vaje v postelji. Hitro postane utrujen, vendar resnično napreduje," je javnost obvestila belgijska ekipa.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.