Ibrahimović napovedal vrnitev v državo, kjer je že igral

Foto: Epa Zlatan Ibrahimović kip Malmö
Švedski zvezdnik je objavil zgovoren video.
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović se je odločil vrniti v Evropo. Šved je svojo odločitev sporočil v videu, ki ga je objavil na Instagramu, kjer mu sledi 39 milijonov sledilcev. Ti so izvedeli, da se napadalec vrača v Španijo. Pred osmimi leti je sicer hitro zapustil La Ligo po kratki avanturi pri Barceloni, kjer je ostal le eno sezono, nato pa se je vrnil v Milano, a je Inter zamenjal za AC Milan.

Osemintridesetletni zvezdnik je tako le potrdil govorice, da zapušča Los Angeles Galaxy, kjer mu je potekla pogodba. Njegov dosedanji klub je sicer izpadel v končnici lige MLS, s 5:3 je bil od mestnih tekmecev boljši Los Angeles FC. Ibrahimović se je sicer od Američanov poslovil s prijemanjem za svoj 'ponos' in besedami, naj mu ga 'poteg...!'

Zadnjič v ZDA? Ibrahimović z vulgarno gesto z zelenice

Za favorita za njegov naslednji podpis sta veljala njegov nekdanji klub Manchester United in italijanski Napoli, kjer so izjavili, da bodo naredili vse za sklenitev sodelovanja. A Ibra je imel očitno druge namene. "Hola Espana, ugani kaj? Vračam se!" je tako izjavil na Instagramu, s tem pa sprožil ugibanja o svojem novem klubu. 

V Španiji je Zlatan dosegel 16 zadetkov na 29 tekmah, v svoji knjigi pa je spregovoril o svojem slabem odnosu z Leom Messijem in tedanjim trenerjem Kataloncev Pepom Guardiolo. Zaradi tega naj bi se tudi vrnil v Italijo. "Dejal sem mu, da me uporablja na napačen način in da me ne bi smel kupiti, če si želi nogometaša drugačnega tipa. Dejal sem mu, da je kupil Ferrari, a da ga vozi kot Fiat," je o taktičnem sporu z Guardiolo zapisano v Švedovi biografiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.