Šport > Nogomet
1807 ogledov

Ibrahimović napovedal vrnitev v državo, kjer je že igral

Zlatan Ibrahimović kip Malmö Epa
Švedski zvezdnik je objavil zgovoren video.

Zlatan Ibrahimović se je odločil vrniti v Evropo. Šved je svojo odločitev sporočil v videu, ki ga je objavil na Instagramu, kjer mu sledi 39 milijonov sledilcev. Ti so izvedeli, da se napadalec vrača v Španijo. Pred osmimi leti je sicer hitro zapustil La Ligo po kratki avanturi pri Barceloni, kjer je ostal le eno sezono, nato pa se je vrnil v Milano, a je Inter zamenjal za AC Milan.

Osemintridesetletni zvezdnik je tako le potrdil govorice, da zapušča Los Angeles Galaxy, kjer mu je potekla pogodba. Njegov dosedanji klub je sicer izpadel v končnici lige MLS, s 5:3 je bil od mestnih tekmecev boljši Los Angeles FC. Ibrahimović se je sicer od Američanov poslovil s prijemanjem za svoj 'ponos' in besedami, naj mu ga 'poteg...!'

Zlatan Ibrahimović Zadnjič v ZDA? Šport Ibrahimović z vulgarno gesto z zelenice

Za favorita za njegov naslednji podpis sta veljala njegov nekdanji klub Manchester United in italijanski Napoli, kjer so izjavili, da bodo naredili vse za sklenitev sodelovanja. A Ibra je imel očitno druge namene. "Hola Espana, ugani kaj? Vračam se!" je tako izjavil na Instagramu, s tem pa sprožil ugibanja o svojem novem klubu. 

V Španiji je Zlatan dosegel 16 zadetkov na 29 tekmah, v svoji knjigi pa je spregovoril o svojem slabem odnosu z Leom Messijem in tedanjim trenerjem Kataloncev Pepom Guardiolo. Zaradi tega naj bi se tudi vrnil v Italijo. "Dejal sem mu, da me uporablja na napačen način in da me ne bi smel kupiti, če si želi nogometaša drugačnega tipa. Dejal sem mu, da je kupil Ferrari, a da ga vozi kot Fiat," je o taktičnem sporu z Guardiolo zapisano v Švedovi biografiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice