Šport > Nogomet
1839 ogledov

Ibrahimović ostro nad Američane: "Vaš sistem je sr*nje!"

Zlatan Ibrahimović Profimedia
Švedski napadalec sodi v redko skupino športnikov, ki jih ni strah povedati svojega mnenja.

Prvi strelec in kapetan moštva LA Galaxy tekmovalnega formata, po katerem se merijo moštva v ameriški nogometni ligi MLS.

Za razliko od večine nogometnih prvenstev po celem svetu se moštva v MLS podobno kot v drugih ameriških profesionalnih športnih ligah merijo v končnici. 

Zavrelo Šport Ibrahimović: "Odj*bi! Pi*ka majhna, pojdi domov!"

34 tekem rednega dela sezone tako služi le za določanje vrstnega reda ter razporeda tekmovalnih parov v drugi fazi tekmovanja. Naslov lahko osvojijo vsa moštva, ki so se prebila v končnico, ne glede na vrstni red ob koncu rednega dela.

Ibrahimović, nekoč vidni član najmočnejših evropskih lig, kjer je naslov prvaka možno osvojiti le z najvišjim točkovnim izkupičkom skozi celotno sezono, je mnenja, da je ameriški sistem slab. Ne zdi se mu prav, da lahko prvak postane moštvo, ki se je v drugi del tekmovanja uvrstilo skozi šivankino uho.

"V ZDA je treba zmagati v končnici, to je vse. Format je sr*nje. Drži, da je pomemben rezultat vsake tekme, a tudi če redni del končaš na sedmem mestu, napreduješ v končnico in lahko še vedno postaneš prvak," je dejal 37-letni veteran.

ibrahimović Resne posledice Šport "Kung fu" Ibrahimović počil lobanjo nasprotniku

Ibrahimović je znan po svojem dolgem jeziku ter brezkompromisnem odnosu do novinarjev in kolegov. Nedavno je dvignil veliko prahu z izjavo, da se v MLS počuti kot "Ferrari med Fiati", kasneje pa je poskušal besede omiliti tako, da je za "Ferrarije" označil tudi svoje soigralce.

Pred derbijem v mestu angelov se je lotil tudi najboljšega strelca prvenstva Carlosa Vele in novinarjem med drugim zabrusil, da med njima ni primerjave.

"Poglejte, primerjave med mano in Ibrahimovićem so žaljive do njega. A v tem trenutku, če pogledamo statistiko, sem boljši kot Zlatan," se je odzval mehiški napadalec.

ibrahimović Vrača žogico Šport Fronta je odprta, Vela odgovoril Ibrahimoviću

Ibrahimović še meni, da aktualni format MLS lige škoduje razvoju želene športne mentalitete. "Zame je mentaliteta nekaj, kar me spremlja vsak dan. Treniraš ne enak nači, kot igraš tekme. V sistemu MLS lige je zelo težko graditi zmagovalno mentaliteto," je dodal.

Podobno tekmovalno strukturo kot MLS onkraj luže gojijo tudi lige NBA, NHL, NFL in MLB.

Komentarjev 2
  • kvasetotidogajamona 11:03 10.avgust 2019.

    to tej američani ker nemorejo sledit drugim ker mislijo da so glavni na svetu in vse preurejajo v svoj način ki mislijo da so glavni in da je ameriško vse najboljše. idijoti smrdljivi ameriški