Šport > Nogomet
5004 ogledov

Ibrahimović: "Odj*bi! Pi*ka majhna, pojdi domov!"

Print Screen

Nogometaši Los Angeles Galaxy so v mestnem derbiju "El Trafico" premagali rivale iz moštva Los Angeles FC (3:2) po zaslugi hat-tricka Zlatana Ibrahimovića.

Zlatan Ibrahimović Video Šport Kot ferrari: Ko Zlatan nekaj pove, misli to zelo resno

Tekmo so sicer bolje začeli gostje, ki so povedli v četrti minuti z golom najboljšega strelca lige MLS Carlosa Vele.

Domači so izenačili v osmi in povedli v 56. minuti, oba gola pa je zabil švedski napadalec, ki je nato v 70. minuti dopolnil svoj hat-trick. Tolažilni gol za goste, drugega na tekmi in 21. v sezoni, je globoko v sodnikovem podaljšku zabil Vela.

Ameriški novinarji so pred tekmo vlekli vzporednice med Ibrahimovićem in Velo. Slednji je trenutno najboljši strelec ameriškega prvenstva, a je napadalec LA Galaxyja kakršnokoli primerjavo zatrl v kali. Poudaril je, da ni samo boljši od Vele, temveč od vseh nogometašev v MLS.

Ob tem ni pozabil omeniti, da Vela na vrhuncu kariere igra v ZDA, medtem ko je on blestel v precej močnejših ligah. Za piko na i se je pred derbijem oklical za "Ferrarija med Fiati", po tekmi pa je novinarjem očital: "Ne žalite me. Ničesar mi ni treba dokazovati, tudi če danes ne bi dosegel zadetka. Spoštujem Velo, on je dober nogometaš, a primerjava mene in njega je bila vaša največja napaka."

O Veli je spregovoril tudi takoj po tekmi: "Povedal sem vam, da ni primerjave. Po petih minutah je bilo jasno, da nima možnosti proti meni. Dokazal sem, da ima Los Angeles samo enega kralja," je izjavil Šved, ki je dosegel tri, Vela pa "samo" dva zadetka.

Odzval se je tudi na očitke o aroganci. "Samozavesten sem in verjamem vase. Nekateri pravijo, da sem aroganten. Neumni ljudje temu pravijo aroganca, pametni pa samozavest. Jaz temu pravim samozavest," je zabrusil.

Ibrahimović je bil po zadnjem sodniškem pisku vpleten tudi v besedni obračun z enim od trenerjev gostujočega moštva.

Celotna vsebina burne razprave ni znana, neuradno pa naj bi Zak Abdel protestiral zaradi njegovega grobega prekrška s komolcem. "Odj*bi! Pi*ka majhna, pojdi domov!" ga je nahrulil zvezdnik zmagovitega moštva.

Komentarjev 1
  • maresem 10:16 21.julij 2019.

    Ko vidim tega ćarapanovića dobim prebavne motnje.