Ima 10 kolajn z OI, zdaj gre v politiko

Foto: Žurnal24 Carl Lewis nekoč v sprinterkah, danes v kravati. Kandidira za senatorja. (Foto:
Carl Lewis je osvojil 10 olimpijskih kolajn. Bil je zvezda v sprinterkah. 15 let kasneje jih je zamenjal za kravato. Podaja se v politiko. Kot predstavnik demokratov kandidira v pretežno republikanskem okrožju.
Oglej si celoten članek

Slovitega ameriškega atleta Carla Lewisa, ki je v svoji aktivni športni karieri osvojil deset olimpijskih medalj, od tega devet zlatih, in osem zlatih medalj na svetovnih prvenstvih v atletiki, je zamikala politika. 49-letni Lewis je napovedal, da se bo na listi demokratske stranke potegoval za lokalni senat v okolici Philadelphie, ki sicer velja za močno republikansko regijo. "Ko tečem, kar je razvidno iz mojih dosežkov, tečem na zmago," je dejal Carl Lewis v ponedeljek v svojem okrožju, obkrožen s člani družine.

Ne smemo počivati, dokler ne dosežemo, da bodo družine lahko vzgajale otroke in da bomo upokojenci živeli dobro.
Carl Lewis
"Moje delo bo osredotočeno na otroke, na njihovo prihodnost. Ne smemo počivati, dokler ne dosežemo, da bodo družine lahko vzgajale otroke, da bomo upokojenci živeli dobro in da si bomo vsi lahko privoščili zdravstvene in socialne storitve," je svojo odločitev za politiko pojasnil Lewis, ki pa na vprašanja novinarjev ni želel odgovarjati, češ da se mu mudi na tekaški trening. V bližnji srednji šoli dela kot trener prostovoljec.

Lewis, ki se bo prvič potegoval za katero od voljenih funkcij, želi navdihniti ljudi in opogumiti njihove skupnosti, da stopijo skupaj in izboljšajo svoje zmožnosti na področju izobraževanja, zlasti športne vzgoje za otroke. Lewis velja za legendo, predvsem atletskih sprinterskih stez. Olimpijske medalje je osvajal na olimpijskih igrah v Los Angelesu (1984), Seulu (1988), Barceloni (1992) in Atlanti (1996). Je član ameriškega atletskega hrama slavnih, od lanskega maja pa je tudi stanovalec lokalnega hrama slavnih v New Jerseyju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.