Šport
34 ogledov

Ima 10 kolajn z OI, zdaj gre v politiko

Carl Lewis nekoč v sprinterkah, danes v kravati. Kandidira za senatorja. (Foto: Žurnal24 main
Carl Lewis je osvojil 10 olimpijskih kolajn. Bil je zvezda v sprinterkah. 15 let kasneje jih je zamenjal za kravato. Podaja se v politiko. Kot predstavnik demokratov kandidira v pretežno republikanskem okrožju.

Slovitega ameriškega atleta Carla Lewisa, ki je v svoji aktivni športni karieri osvojil deset olimpijskih medalj, od tega devet zlatih, in osem zlatih medalj na svetovnih prvenstvih v atletiki, je zamikala politika. 49-letni Lewis je napovedal, da se bo na listi demokratske stranke potegoval za lokalni senat v okolici Philadelphie, ki sicer velja za močno republikansko regijo. "Ko tečem, kar je razvidno iz mojih dosežkov, tečem na zmago," je dejal Carl Lewis v ponedeljek v svojem okrožju, obkrožen s člani družine.

Ne smemo počivati, dokler ne dosežemo, da bodo družine lahko vzgajale otroke in da bomo upokojenci živeli dobro.
Carl Lewis
"Moje delo bo osredotočeno na otroke, na njihovo prihodnost. Ne smemo počivati, dokler ne dosežemo, da bodo družine lahko vzgajale otroke, da bomo upokojenci živeli dobro in da si bomo vsi lahko privoščili zdravstvene in socialne storitve," je svojo odločitev za politiko pojasnil Lewis, ki pa na vprašanja novinarjev ni želel odgovarjati, češ da se mu mudi na tekaški trening. V bližnji srednji šoli dela kot trener prostovoljec.

Lewis, ki se bo prvič potegoval za katero od voljenih funkcij, želi navdihniti ljudi in opogumiti njihove skupnosti, da stopijo skupaj in izboljšajo svoje zmožnosti na področju izobraževanja, zlasti športne vzgoje za otroke. Lewis velja za legendo, predvsem atletskih sprinterskih stez. Olimpijske medalje je osvajal na olimpijskih igrah v Los Angelesu (1984), Seulu (1988), Barceloni (1992) in Atlanti (1996). Je član ameriškega atletskega hrama slavnih, od lanskega maja pa je tudi stanovalec lokalnega hrama slavnih v New Jerseyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.