Imamo prvo izmed največjih lig, ki je že določila datum nadaljevanja prvenstva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
UEFA vztraja, da se letošnja prvenstva morajo zaključiti, zato so se v vodstvu ene najmočnejših lig na svetu odločili, da kar določijo datum nadaljevanja prvenstva.
Oglej si celoten članek

Tekom prejšnjega tedna so se praktično vsi nizozemski nogometni klubi strinjali, da sezone ne bi smeli nadaljevati, a je vodstvo lige pod pritiskom Uefe, ki zahteva da se prvenstvo odigra do konca, sprejelo drugačno odločitev.

Brez Evrope? Čeferin z vso silo nad belgijski nogomet, opozoril tudi druge lige

Če sklep odobri tudi nizozemska vlada, se bo najmočnejše nizozemsko nogometno tekmovanje nadaljevalo 19. junija. Nogometaši bodo lahko v manjših skupinah začeli trenirati s 15. majem, medtem ko se klubski treningi vračajo na spored z 29. majem.

Prve tekme pa bomo najverjetneje lahko spremljali že pred uradnim datumom nadaljevanja prvenstva, saj naj bi se še pred 19. junijem odigrali obe zaostali srečanji med Utrechtom in Ajaxom ter AZ Alkmaarjem in Feyenoordom.

Foto: Epa Ajax AZ Alkmaar

Sezona naj bi se tako končala do konca julija, medtem ko naj bi se nova, če bo šlo vse po načrtih, začela 21. avgusta.

V nizozemski Eredivisie sicer po 26 kolih vodita Ajax in AZ Alkmaar, ki imata 56 točk ter tekmo manj v primerjavi z večino konkurentov. Tekmo manj ima tudi tretjeuvrščeni Feyenoord, ki jima sledi s 50 točkami, medtem ko se PSV nahaja na četrtem mestu z 49 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:19 12. April 2020.

    čeferin.al boš najbolj odgovoren če se bo corona virus spet razširil po nogometnih ligah zaradi tega izsiljevanja

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.