Šport > Nogomet
853 ogledov

Imamo prvo izmed največjih lig, ki je že določila datum nadaljevanja prvenstva

Ajax Profimedia
UEFA vztraja, da se letošnja prvenstva morajo zaključiti, zato so se v vodstvu ene najmočnejših lig na svetu odločili, da kar določijo datum nadaljevanja prvenstva.

Tekom prejšnjega tedna so se praktično vsi nizozemski nogometni klubi strinjali, da sezone ne bi smeli nadaljevati, a je vodstvo lige pod pritiskom Uefe, ki zahteva da se prvenstvo odigra do konca, sprejelo drugačno odločitev.

aleksander čeferin Brez Evrope? Šport Čeferin z vso silo nad belgijski nogomet, opozoril tudi druge lige

Če sklep odobri tudi nizozemska vlada, se bo najmočnejše nizozemsko nogometno tekmovanje nadaljevalo 19. junija. Nogometaši bodo lahko v manjših skupinah začeli trenirati s 15. majem, medtem ko se klubski treningi vračajo na spored z 29. majem.

Prve tekme pa bomo najverjetneje lahko spremljali že pred uradnim datumom nadaljevanja prvenstva, saj naj bi se še pred 19. junijem odigrali obe zaostali srečanji med Utrechtom in Ajaxom ter AZ Alkmaarjem in Feyenoordom.

Ajax AZ Alkmaar | Avtor: Epa Epa

Sezona naj bi se tako končala do konca julija, medtem ko naj bi se nova, če bo šlo vse po načrtih, začela 21. avgusta.

V nizozemski Eredivisie sicer po 26 kolih vodita Ajax in AZ Alkmaar, ki imata 56 točk ter tekmo manj v primerjavi z večino konkurentov. Tekmo manj ima tudi tretjeuvrščeni Feyenoord, ki jima sledi s 50 točkami, medtem ko se PSV nahaja na četrtem mestu z 49 točkami.

Komentarjev 1
  • silvo82 09:19 12.april 2020.

    čeferin.al boš najbolj odgovoren če se bo corona virus spet razširil po nogometnih ligah zaradi tega izsiljevanja

Sorodne novice