Šport > Nogomet
26 ogledov

Matavž v Napoli za 8 milijonov

Tim Matavž je dal letos v Eredivison na 26 tekmah 15 golov. (Foto: EPA) EPA
"Matavž je sklenil dogovor z Napolijem," je za nizozemski tisk dejal športni direktor Groningena, Hans Nijland. Napoli bo za slovenskega napadalca odštel okoli osem milijonov evrskih zelencev.
Tim Matavž je dal letos
v Eredivison na 26 tekmah 15 golov, a se konec zime poškodoval. Zdaj se je vrnil na zelenico in minuli vikend igral, kot da poprej sploh ne bi bil poškodovan.

Kar se ve že nekaj časa, je zdaj tudi uradno. Mladi slovenski napadalec Tim Matavž bo poleti iz Groningena prestopil v Napoli, iz Eredivision v Serie A. To je za nizozemski časnik De Telegraaf potrdil tudi športni direktor Groningena, Hans Nijland: "Matavž je sklenil dogovor z Napolijem. Zdaj sta na potezi kluba. Verjamem, da se bomo dogovorili." Posel dokončno tako še ni sklenjen. Dogovarjajo se o višini odškodnine, a kot poroča več nizozemskih in slovenskih medijev, naj bi bila ta okoli osem milijonov evrov. To bi bil drugi najdražji prestop slovenskega nogometaša: rekord s 13,5 milijona evrov drži Zlatko Zahović (iz Porta v Olympiacos). Poleti se obeta še en milijonski prestop slovenskega igralca, in sicer vratarja Samirja Handanovića, ki naj bi bil vreden okoli 10 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.