Šport > Nogomet
17 ogledov

Matavžev prvenec zasenčila huda poškodba

Huda poškodba vratarja PSV Przemyslawa Tytona
1/4
EPA
Tim Matavž je v majici PSV je dosegel sanjski prvi zadetek za svoj klub proti večnemu tekmecu Ajaxu. Primorec je začel tekmo in zabil iz prve akcije v drugi minuti. Napeto srečanje bi lahko na koncu dobili obe ekipi, tudi izvrsten nogomet pa je ostal v senci hude nezgode poljskega vratarja PSV Przemysława Tytońa, zaradi katere je bila tekma za 15 minut prekinjena. Prvi testi so pokazali, da vratar po udarcu v glavo hujših poškodb ni utrpel in je že pri zavesti.

Za Tima Matavža in PSV se je nizozemski el clasico, dvoboj z Ajaxom, začel sanjsko. Primorec je v svojem tretjem nastopu za PSV drugič zapored začel v prvi postavi in že v drugi minuti zabil svoj prvenec v majici Eindhovenčanov. Erik Pieters mu je poslal idealno nizko žogo v kazenski prostor z leve strani, slovenski reprezentant pa jo je samozavestno in lahkotno poslal v mrežo Kennetha Vermeerja. Nadaljevanje je za domače minilo precej manj obetavno. Ajax si je pripravljal nove in nove priložnosti, za nameček je hudo poškodbo doživel še domači vratar Przemysław Tytoń, ki so mu nezavestnemu pomoč na igrišču nudili kar 15 minut. Nanj je nesrečno naletel soigralec Timothy Derijck, Ajax pa je kmalu po tem še izenačil prek Islandca Kolbeinna Sigthorssona.

V drugem polčasu je igra PSV znova vzcvetela. Ajax je bil popolnoma nebogljen. V 50. minuti je imel lepo priložnost znova Matavž, ki je pred tem v eni od akcij izsilil tudi rumeni karton, domači pa so povedli po 11-metrovki. Gregory van der Wiel je tik za robom kazenskega prostora podrl Driesa Mertensa, Georgino Wijnaldum pa je kazenski strel pretvoril v drugi zadetek PSV. Matavž je bil še vedno med najdejavnejšimi v rdeče-belem dresu – pri protinapadu mu je sprva Vermeer uspešno zaprl kot in preprečil zadetek, Tim pa je nevarno zapretil še z glavo. No, za zapravljene priložnosti so bili nogometaši PSV kaznovani v 79. minuti, ko je končni izid postavil Dimitrij Bulikin.

"Nimam občutka, kot da smo osvojili točko, ampak da smo dve izgubili. Če imaš na domači tekmi rezultat 2:1, potem moraš iti do konca. Če igraš doma, moraš iti na tri točke. Dobro smo začeli, potem pa sem v naši ekipi pogrešal pogum za igranjem nogometa," je bil po tekmi nezadovoljen Matavžev trener Fred Rutten. Iz kluba so prek Twitterja kasneje sporočili tudi informacijo o stanju vratarja Tytońa, ki je že pri zavesti: "Tyton je utrpel hujši pretres možganov, trenutno pa je na opazovanju na nevrološkem oddelku bolnišnice. Spet je pri zavesti. Slikanje ni razkrilo nobenih zlomov ali poškodb možganov."

Prvenec Tima Matavža za PSV Eindhoven:

Nizozemska liga, 6. kolo:

PSV : Ajax 2:2 (1:1)
Matavž (2), Wijnaldum (55); Sightorsson (45+4), Bulikin (79)
Matavž (PSV) je odigral celo tekmo.

NEC : Breda 1:2 (1:0)

Groningen : Excelsior 2:0 (1:0)

VVV : Heerenveen 0:3 (0:3)
Rešek (Heerenveen) je sedel na klopi.

Vitesse : Roda 5:0 (0:0)

Feyenoord : De Graafschaap 4:0 (0:0)

RKC Waalwijk : AZ Alkmaar 1:2 (1:1)

Twente : ADO Den Haag 5:2 (1:1)
Janko (16), Douglas (56), De Jong (72, 90), Bajrami (77); Immers (14/11-m), Verhoek (77)
Radosavljević (ADO) je igral do 66. minute.

Ob 16:30:
Utrecht - Heracles

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.