Šport > Nogomet
18 ogledov

Matavž: "Vse je super"

Tim Matavž PSV Eindhoven Reuters
Mladi slovenski golgeter Tim Matavž se je več kot odlično znašel pri nizozemskem velikanu PSV-ju iz Eidnhovna, kamor se je tik pred koncem letošnjega poletnega roka preselil iz Groningena.

"Zdaj sem se že bolj navadil na vse skupaj. Vse je super," je sprva za zurnal24.si iz dežele tulipanov sporočil Tim Matavž. Velikan iz Eindhovna je za obetavnega slovenskega napadalca Groningenu tik pred koncem letošnjega poletnega prestopnega roka odštel sedem milijonov evrov in z njim podpisal pet letno pogodbo. Matavž bo za PSV gole zabijal v dresu s številko devet, ki ima v nogometnem svetu prav posebno veljavo. PSV ob Ajaxu na Nizozemskem velja za enega največjih klubov, kar je potrdil tudi Matavž: "Organizacija in tudi sam trening center sta na precej višjem nivoju, kot pri Groningenu. Sicer pa se kar veliko stvari razlikuje." Eden najobetavnejših evropskih napadalcev sicer s privajanjem na novo okolje ni imel večjih težav: "Tako soigralci kot trener in ostalo klubsko osebje so me sprejeli odlično, tako da s tem res nisem imel večjih težav."

Matavž je za PSV že zaigral na dveh uradnih srečanjih. Prvič je zaigral v prvenstvu proti VVV Venlu. Srečanje se je končalo z neodločenim izidom 3:3, Matavž pa je v igro prišel v 59. minuti. Po tekmi sta se oglasila Willy van de Kerkhof (za PSV je med letoma 1973 in 1988 zbral kar 418 nastopov in zabil 57 golov) in njegov brat dvojček Rene, ki sta bila mnenja, da bi moral trener Fred Rutten Slovenca v igro poslati že od prve minute. "Lepo je slišati, da to izjavita dve legendi kluba, ampak trener odloča, kdo bo igral. Nisem pa pričakoval, da bom igral od začetka, saj sem pred tem z ekipo opravil le dva treninga," se Matavž v skladu s svojim slovesom s tem ne obremenjuje preveč. Primorski napadalec je nato v četrtek v Evropski ligi zaigral še proti Legii, ko se je s soigralci veselil zelo pomembne zmage z 1:0. Ruten ga je tokrat v igro poslal od prve minute, a Matavž se med strelce ni uspel vpisati: "Na drugi tekmi bi moral zabiti gol, a to bo še prišlo. Smo pa zmagali, kar je odlično."

Že v nedeljo Matavža čaka največji derbi nizozemskega prvenstva proti Ajaxu. "V petek smo imeli regeneracijski trening, v soboto pa nas čaka že popolna priprava na Ajax. Take tekme je lepo igrati, tako da ni prisotne kakšne posebne živčnosti," je dejal Matavž in pripomnil, da proti velikemu rivalu šteje le zmaga.

Matavž je še v času, ko je nosil dres Groningena, napovedal, da si v letošnji sezoni želi zabiti vsaj 20 zadetkov. Cilji so tudi po prestopu ostali enaki: "Vsako leto imam višje cilje. Letos si želim zabiti 20 golov in pri tem ostajam. Želim pa si tudi postati prvak."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.