Italija postavila ultimat "super" Juventusu

Foto: Epa
Foto: Epa
Vodstvo italijanske nogometne lige je zagrozilo najtrofejnejšemu klubu v državi.
Oglej si celoten članek

Italijanskemu velikanu Juventusu grozi izključitev iz domačega nogometnega tekmovanja, če se v Torinu ne bodo uradno odpovedali sodelovanju v "superligi", je danes klubu sporočil predsednik italijanske zveze (FIGC) Gabriele Gravina. 

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so Juventusu postavili rok za odločitev. Ta rok je skrajni datum za registracijo klubov za naslednjo sezono Serie A.

Serie A Iličićeva Atalanta s "petardo" proti Kurtićevi Parmi, Milan ponižal Juventus

"Standardi so jasni za vse. Trije klubi se še niso odpovedali sodelovanju v superligi, Juventus je med njimi," je danes dejal Gravina in pri tem namignil še na španska velikana Barcelono in Real Madrid, ki tudi še nista uradno končala sodelovanja pri tem projektu. Pojasnil je, da bi mu bilo ob morebitni izključitvi Juventusa iz lige žal zaradi navijačev "stare dame", a poudaril, da morajo pravila veljati za vse.

S podobnimi ukrepi je trem klubom nedavno zagrozila tudi krovna zveza Uefa. Klubi so se na to potezo odzvali z javnim pismom, v katerem so sporočili, da gre v tem primeru za "nesprejemljiv pritisk", poroča dpa.

V "superligi" je bilo sprva 12 klubov, a se je večina že po nekaj dneh, predvsem zaradi burnega odziva navijačev in tudi ostrih napovedanih ukrepov Uefe, premislila in se umaknila, vztrajajo le še Juventus in oba španska kluba.

Liga prvakov Čeferin pred veliko dilemo, odločitev ne bo lahka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.