Začetek spektakla brez pretresov

Foto: Epa
Foto: Epa
Odigrana je bila premierna tekma nogometnega evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Reprezentanci Italije in Turčije sta v Rimu odigrali uvodno tekmo 16. nogometnega evropskega prvenstva. V obračunu skupine A so Italijani zmagali (3:0). Zadetke so dosegli Merih Demiral, ki je zatresel lastno mrežo, Ciro Immobile in Lorenzo Insigne.

Pred obračunom Turčije in Italije so slavnostno odprli prvenstvo s pozdravnima nagovoroma nekdanjih italijanskih reprezentantov Francesca Tottija in Alessandra Neste, s plesnimi vložki, prav tako pa tudi z glasbenima točkama Andree Bocellija z znano arijo iz Puccinijeve opere Turnadot Nessun dorma in predstavitvijo pesmi prvenstva We are the people Martina Garrixa ter članov skupine U2, pevca Bona in kitarista The Edgea. 

V soboto bo v isti skupini v Bakuju ob 15. uri Wales igral proti Švici, sicer pa bosta na sporedu še dvoboja skupine B, in sicer ob 18.00 v Koebenhavnu Danska - Finska, ob 21.00 pa v Sankt Peterburgu Belgija - Rusija.

Pandemija Čeferin: "Nikoli ne veš ..."

 

Uvod tekme je minil v terenski pobudi Italijanov, v 18. minuti pa je prvo resnejšo akcijo z nenatančnim strelom z leve strani zaključil Lorenzo Insigne. Nevarnejši je bil poskus Giorgia Cheillinija z glavo po kotu, toda Ugurcan Cakir v turških vratih je dobro reagiral. Ob nadaljnji prevladi "azzurrov" je v 33. minuti neuspešno streljal še Ciro Immobile, v 37. spet Napolijev nogometaš Insigne, v 39. pa Domenico Berardi. V 44. minuti je znova poskusil Immobile, sicer napadalec rimskega Lazia, tudi takrat pa je bil uspešen Cakir.

Tudi v uvodu drugega polčasa je Italija imela pobudo, v 52. minuti pa je nase opozoril tudi turški rezervist Cengiz Ünder, čigar strel, prvega na tekmi, je obranil Gianluiigi Donnarumma.

Minuto pozneje pa je Italija povedla, ko je Berardi z desne poslal žogo v sredino, zadel Meriha Demirala, od njega pa se je žoga odbila v mrežo. Malce pozneje je z leve poskusil Leonardo Spinazzola, turški vratar pa je bil na mestu, tako kot po poskusu Manuela Locatellija z razdalje.

So pa izbranci Roberta Mancinija podvojili prednost v 66. minuti, ko je odbito žogo po strelu Spinazzole v mrežo pospravil Immobile. Za 3:0 je v 79. minuti zadel Insigne, ko je z leve strani z diagonalnim strelom ugnal turškega vratarja, ki sicer igra za Trabzonspor. Ta pa je s slabo podajo tudi podaril žogo Italijanom. Malce pred koncem je potencialno nevaren strel Buraka Yilmaza blokiral izkušeni Chiellini.

Euro 2020 (skupina A), 1. kolo:

Turčija - Italija 0:3 (0:0)
Demiral 53./ag, Immobile 66., Insigne 79.

SOBOTA:
Wales - Švica

LESTVICA:
1. Italija 3
2. Švica -
3. Wales -
4. Turčija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.