Italijanom kaj takega na Euru ni uspelo še nikoli

Foto: Epa
Foto: Epa
V petek zvečer se je z otvoritveno tekmo med Italijo in Turčijo začelo z lani prestavljeno evropsko nogometno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Azzurri, ki se jim ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo 2018, so navdušili s svojo igro in zmagali s 3:0, s čimer so prvič v zgodovini evropskih prvenstev na eni tekmi zadeli trikrat.

Skupina A Začetek spektakla brez pretresov

Italijani se z zmago z razliko od Portugalske leta 2004, Švice leta 2008 in Poljske leta 2012 niso opekli in so kot gostitelji oz. sogostitelji dobili uvodno tekmo prvenstva. Še več, prvič v 39 poskusu jim je na eni tekmi uspelo dati tri gole.

Na uvodnem obračunu, prvem od 51 na tem prvenstvu, je Italija povedla z avtogolom Meriha Demirala, zmago pa sta pozneje potrdila Ciro Immobile in Lorenzo Insigne.

Pandemija Čeferin: "Nikoli ne veš ..."

"Pomembno je, da smo v Rimu dobro začeli. To je bilo zadoščenje za gledalce in Italijane," je po koncu dejal italijanski selektor Roberto Mancini, ki se zaveda, da je do osvojitve naslova - tega je Italija prvič in zadnjič osvojila leta 1968 - še dolga pot.

"Navijači so nam veliko pomagali. Bil je čudovit večer, upam, da jih bo še veliko, a do finala na Wembleyju nas čaka še šest tekem," je še povedal Mancini, potem ko so njegovi varovanci niz neporaženosti, ki traja od septembra 2008, podaljšali na 28 tekem.

Danes se bosta na drugi tekmi skupine A pomerila Wales in Švica, v skupini B pa si bosta nasproti stali Danska in Finska ter Belgija in Rusija.

EP poteka v 11 evropskih mestih in se bo s finalom zaključilo v nedeljo, 11. julija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.