Jakobsena zastava ni ustavila, Polanc ostal tik po vrhom

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kolesarji na dirki po Turčiji so v četrtek opravili z najkrajšo, tretjo etapo.
Oglej si celoten članek

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) je zmagovalec današnje tretje etape na dirki po Turčiji, potem ko je bil v ciljnem sprintu 122,6 km dolge preizkušnje med krajema Canakkale in Edremit hitrejši od Irca Sama Bennetta in Britanca Marka Cavendisha.

V skupni razvrstitvi ima Bennett 20 sekund prednosti pred Avstrijcem Felixom Grosschartnerjem, edini slovenski kolesar na turški pentlji Jan Polanc (UAE Team Emirates), ki je danes v času zmagovalca zasedel 29. mesto, pa je zadržal visoko četrto mesto (+0:26).

"Brez klubskih sotekmovalcev ne bi dosegel današnje zmage. Oni so mi pripravili lepo izhodišče za končni napad, v ciljnem sprintu pa me na poti do etapne zmage ni mogla zaustaviti niti turška zastava, ki sem jo zadel v sami končnici. Vesel sem današnje zmage, v celoti pa jo posvečam mojim ekipnim sotekmovalcem," se je v cilju smejalo junaku današnje etape.

Dirka po Sloveniji Tudi tokrat bo med favoriti Slovenec

V petek bo na dirki po Turčiji na sporedu 194,3 km dolga etapa med Balikesirjem in Burso.

Doping Na testu padel zmagovalec etap na Touru in Vuelti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.