Šport
114 ogledov

Jakobsena zastava ni ustavila, Polanc ostal tik po vrhom

dirka po Turčiji Facebook
Kolesarji na dirki po Turčiji so v četrtek opravili z najkrajšo, tretjo etapo.

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) je zmagovalec današnje tretje etape na dirki po Turčiji, potem ko je bil v ciljnem sprintu 122,6 km dolge preizkušnje med krajema Canakkale in Edremit hitrejši od Irca Sama Bennetta in Britanca Marka Cavendisha.

V skupni razvrstitvi ima Bennett 20 sekund prednosti pred Avstrijcem Felixom Grosschartnerjem, edini slovenski kolesar na turški pentlji Jan Polanc (UAE Team Emirates), ki je danes v času zmagovalca zasedel 29. mesto, pa je zadržal visoko četrto mesto (+0:26).

"Brez klubskih sotekmovalcev ne bi dosegel današnje zmage. Oni so mi pripravili lepo izhodišče za končni napad, v ciljnem sprintu pa me na poti do etapne zmage ni mogla zaustaviti niti turška zastava, ki sem jo zadel v sami končnici. Vesel sem današnje zmage, v celoti pa jo posvečam mojim ekipnim sotekmovalcem," se je v cilju smejalo junaku današnje etape.

TK pred dirko po Sloveniji Dirka po Sloveniji Šport Tudi tokrat bo med favoriti Slovenec

V petek bo na dirki po Turčiji na sporedu 194,3 km dolga etapa med Balikesirjem in Burso.

Jarlinson Pantano Doping Šport Na testu padel zmagovalec etap na Touru in Vuelti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice