Šport
92 ogledov

Menjava v vodstvu, Pogačar še enkrat visoko

po Baskiji Epa
Po peti, kraljevski etapi kolesarske dirke po Baskiji je prišlo do spremembe v skupnem vodstvu.

Rumena majica vodilnega je sicer ostala v lasti nemških kolesarjev ekipe Bora-Hansgrohe, toda v zadnji etapi je ne bo več nosil Maximillian Schachmann, ampak Emanuel Buchmann, ki je s samostojnim pobegom dobil zahtevno etapo s sedmimi gorskimi cilji.

Šestindvajsetletni Nemec, ki se je veselil druge zmage v sezoni, je po 149 kilometrih v cilj prišel minuto in osem sekund prednosti pred skupino, v kateri so bili Španec Ion Izagirre, Britanec Adam Yates in Danec Jakob Fuglsang, minuto in 24 sekund pa sta zaostala kolesarja ekipe UAE Emirates Slovenec Tadej Pogačar in Irec Dan Martin. Pogačar je tako s petim mestom le nadaljeval serijo odličnih dosežkov na dirki svetovne serije.

Dirka po Baskiji Dirka po Baskiji Šport Slovenskega kolesarskega dragulja centimetri delili od senzacionalne zmage

Na dobri poti je, da izpolni svoj cilj in dirko konča med najboljšimi desetimi. Pred zadnjo, še eno zahtevno etapo, je prav na desetem mestu, za Buchmannom zaostaja dve minuti in 25 sekund. Njegov moštveni kolega Martin je ostal na četrtem mestu, pred njim sta poleg Buchmanna še Izagirre, ki za vodilnim zaostaja 54 sekund, in Schachmann, njegov zaostanek znaša minuto in štiri sekunde.

Množičen padec Šport Prvi kolesar sezone končal v bolniškem vozilu

Šesta etapa se bo začela in končala v Eibarju, dolga bo 118 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.