Janja v lovu še na drugi evropski naslov v dveh dneh

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Münchnu bodo v nedeljo okronali še prvakinjo v balvanih in prvaka v težavnosti.
Oglej si celoten članek

Na Kraljevem trgu v bavarski prestolnici bodo danes okronali še evropsko prvakinjo v balvanih in evropskega prvaka v težavnosti. Najprej bodo na sporedu polfinalni boji. V balvanih bodo nastopile Katja Debevec, Vita Lukan in Janja Garnbret ter v težavnosti za moške Milan Preskar, Domen Škofic in Luka Potočar.

V Münchnu je v soboto prvič v karieri naslov evropske prvakinje v težavnostnem plezanju osvojila Slovenka Janja Garnbret, druga slovenska finalistka Mia Krampl je bila četrta. Jernej Kruder je kot edini slovenski finalist moške tekme v balvanih osvojil šesto mesto.

Nepremagljiva Garnbretova do zlate kolajne na EP

V nedeljo bodo na sporedu odločilne polfinalne in finalne preizkušnje v balvanih za ženske in težavnosti za moške. V finalu se bo za naslov evropske prvakinje v balvanskem plezanju merila šesterica najboljših, v moškem finalu v težavnosti pa osmerica najboljših.

Po nedeljskih finalih bosta znani tudi osmerici najboljših med ženskami in moškimi, ki se bosta 17. oziroma 18. avgusta pomerili za premierna evropska naslova v novi olimpijski disciplini, kombinaciji balvani-težavnost.

Ni skrivala besa Naša zlata Janja z vso silo udarila: "To je žaljivo do nas!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.