Janša z vso silo po Čeferinu: "Pohlepno, neodgovorno, kriminalno!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Prvi človek Uefe je očitno stopil na žulj slovenskemu premierju, ki mu je vrnil z vso silo.
Oglej si celoten članek

Predsednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin je hudo zbodel našega predsednika vlade Janeza Janšo, ko je obsodil način, kako vlada obvešča svoje državljane v času pandemije koronavirusa.

Čeferin je v nedavnem intervjuju spregovoril o situaciji v Španiji ter Italiji, spregovoril je o možnostih za nadaljevanje nogometne sezone, nenazadnje pa se je dotaknil tudi atmosfere v Sloveniji, kjer ga je močno zmotilo delovanje naše vlade. Še posebej je bil kritičen do načina obveščanja javnosti, ki naj bi ustvarjal zaskrbljenost ter paniko med ljudmi.

"Od vsakega voditelja države, od vsakega ministra, od vsakega govorca bi pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo. In ni prav, da tako govorimo, kajti te epidemije in tega stanja bo konec. In to ju bo konec kmalu! Opazujem Slovence, opazujem državljane te države, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe."

Foto: Epa aleksander čeferin

"Prav je, da čutimo neki strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji. Zadeva se mora čim prej končati, drugače se bo gospodarstvo povsem sesulo in ljudem je treba lepo, pozitivno povedati, kako naj skupaj pridemo do tega cilja. To res pogrešam. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč," je v intervjuju za Ekipo24 izjavil Čeferin, s čimer je apeliral na vlado, ki jo vodi Janez Janša.

Čuden način Čeferin udaril po Fifi: "Nihče ne ve, kam gre denar!"

Seveda ni dolgo trajalo, da je predsednik Uefe dobil odgovor s strani slovenskega mandatarja, ki je s hudimi obtožbami napadel Čeferina ter mu očital pohlep.

Janša je izpostavil tekmo Lige prvakov med Atalanto in Valencio, ki je seveda bila organizirana s strani Uefe, prav ta tekma pa je bila s strani mnogih ocenjena kot biološka bomba, ki je bila glavni krivec za tako hitro ter agresivno širjenje koronavirusa. Janša je dejstvo, da tekma ni bila odpovedana pospremil z besedami:

Foto: Saša Despot Janez Janša

"To je bila neodgovorna ter kriminalna poteza. Še več, kot to! To je bilo širjenje nevarnosti, ki ni obšla niti Slovenije!" je Janša odgovoril Čeferinu. Ker je bila tekma pod okriljem Uefe, je za Janšo edini krivec njegov rojak, ki stoji na čelu omenjene organizacije.

"Preko nogometnih tekem ter koncertov v Italiji in Španiji se je začel virus nezadržno širiti preko cele Evrope. Desettisoči so že umrli in še naprej umirajo. Nekateri koncerti in nogometne tekme niso bile odpovedani zgolj zaradi pohlepa in želje po denarju. To se je dogajalo celo po opozorilih Svetovne zdravstvene organizacije, ki je takrat že razglasila pandemijo!" je bil do Čeferina neposreden Janša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 130

  • 00:04 14. April 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 19:36 12. April 2020.

    Dej ne serite više s to tekmo. Pod okriljem UEFE je bla tisti dan sam 1 tekma, tekem v vseh …

  • 13:31 12. April 2020.

    Torej je po tem ključu tudi predsednik vlade kriv za vse pizdarije v svoji državi..........

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.