Japonci spet ostali brez dirke formule 1

Foto: Epa
Foto: Epa
Svetovnega prvenstva v formuli 1 tudi letos zaradi koronavirusne pandemije ne bo na Japonskem.
Oglej si celoten članek

Po dolgih pogajanjih z organizatorjem in japonskimi oblastmi je moralo vodstvo tekmovanja dirko v Suzuki, ki je bila predvidena 10. oktobra, odpovedati, so danes sporočili s sedeža elitnega dirkaškega tekmovanja.

VN Japonske je zaradi pandemije odpadla že lani.

Že v torek je japonska vlada zaradi skrb vzbujajočih razmer glede koronskih okužb podaljšala izredne razmere v Tokiu in jih razširila še na druge prefekture.

"Zavrnil sem ..." Razkrite še neznane podrobnosti šokantne upokojitve

Formula 1 bo v prihodnjih tednih predstavila nove načrte za spremenjeni koledar. Dirke za veliko nagrado v Kanadi, Singapurju in Avstraliji so že odpovedali. Obstajajo tudi dvomi, ali bo novembra lahko potekala dirka v Braziliji.

"Formula 1 je letos pokazala, da se lahko prilagodimo in najdemo rešitve za trenutno negotovost. Nove podrobnosti o spremenjenem koledarju bodo znane v naslednjih tednih," je ob tem zapisalo vodstvo F1.

Zanimanje za organizacijo dirk za VN je še vedno veliko. Sprva je formula 1 za to sezono načrtovala koledar z rekordnimi 23 dirkami svetovnega prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.