Šport > Moto športi
91 ogledov

Japonci spet ostali brez dirke formule 1

Epa
Svetovnega prvenstva v formuli 1 tudi letos zaradi koronavirusne pandemije ne bo na Japonskem.

Po dolgih pogajanjih z organizatorjem in japonskimi oblastmi je moralo vodstvo tekmovanja dirko v Suzuki, ki je bila predvidena 10. oktobra, odpovedati, so danes sporočili s sedeža elitnega dirkaškega tekmovanja.

VN Japonske je zaradi pandemije odpadla že lani.

Že v torek je japonska vlada zaradi skrb vzbujajočih razmer glede koronskih okužb podaljšala izredne razmere v Tokiu in jih razširila še na druge prefekture.

hamilton rosberg "Zavrnil sem ..." Šport Razkrite še neznane podrobnosti šokantne upokojitve

Formula 1 bo v prihodnjih tednih predstavila nove načrte za spremenjeni koledar. Dirke za veliko nagrado v Kanadi, Singapurju in Avstraliji so že odpovedali. Obstajajo tudi dvomi, ali bo novembra lahko potekala dirka v Braziliji.

"Formula 1 je letos pokazala, da se lahko prilagodimo in najdemo rešitve za trenutno negotovost. Nove podrobnosti o spremenjenem koledarju bodo znane v naslednjih tednih," je ob tem zapisalo vodstvo F1.

Zanimanje za organizacijo dirk za VN je še vedno veliko. Sprva je formula 1 za to sezono načrtovala koledar z rekordnimi 23 dirkami svetovnega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.