Šport > Moto športi
28512 ogledov

Razkrite še neznane podrobnosti šokantne upokojitve

nico rosberg Epa
Nekdanji svetovni prvak je po koncu sezone 2016, v kateri je premagal Lewisa Hamiltona, senzacionalno končal kariero.

Nemškemu dirkaču Nicu Rosbergu se je leta 2016 okitil z najprestižnejšim dirkaškim nazivom na svetu, potem ko je po treh bolečih porazih premagal moštvenega kolega Lewisa Hamiltona in postal svetovni prvak.

Pet dni kasneje je športno javnost in Mercedes, s katerim je imel pogodbo sklenjeno do leta 2018, šokiral z napovedjo o upokojitvi.

Njegova odločitev se je takrat marsikomu zdela nerazumljiva. Po desetletjih trdega dela je takrat komaj 31-letni Rosberg končno uspel premagati velikega rivala, s katerim sta skupaj tekmovala v kartingu, njun odnos pa se je iz prijateljstva postopoma sprevrgel v odkrit prezir na meji s sovraštvom.

hamilton rosberg | Avtor: EPA EPA
Na vrhuncu miselnih igric in medsebojnega obračunavanja, tako na stezi kot izven nje, je bila garaža srebrne ekipe razdeljena na dva pola, ozračje pa strupeno.

Slovo Rosberga, četudi nepričakovano, je pomenilo veliko olajšanje za ekipo, pa tudi za Hamiltona, ki je v Valtteriju Bottasu dobil precej bolj ubogljivega moštvenega kolega.

Rosberg trdi, da svoje odločitve ni nikoli obžaloval, čeprav se je z odhodom odpovedal bajnim zaslužkom. "Želel sem se posloviti na vrhuncu in ne kot odpisan dirkač, ki ni več zaželen," je v pogovoru za revijo The Times pojasnil Nemec. "Na mizi sem imel ponudbo za 100 milijonov dolarjev, a sem se ji odpovedal."

"Želel sem si živeti drugače. Življenje profesionalnega dirkača ni fleksibilno. Sprejel sem pravo odločitev za mojo družino. Niti za trenutek nisem razmišljal o denarju," je dodal ponosni oče dveh otrok.

nico rosberg | Avtor: EPA EPA

Dotaknil se je tudi rivalstva s Hamiltonom in priznal, da je bil glede na okoliščine razpad njunega nekoč trdnega prijateljstva tako rekoč neizbežen. "Leta 2016 je šlo na nož do zadnjega ovinka. Sezona ne bi mogla biti bolj napeta. Premagati Lewisa v enakem dirkalniku, potem ko sem se z njim mučil desetletja ... To je bil popoln scenarij."

"Prjateljstva razpadejo, ker je preveč na kocki. Prepiri se stopnujejo in naposled pride do razdora, ker so v igri denar, slava in velika želja po priznanju."

Komentarjev 2
  • jakec1575 20:32 18.avgust 2021.

    a zdaj je A.H.F. pod psevdonimom zacela pisati še za zurnal sport?

  • blayo 18:24 18.avgust 2021.

    ...samo še podrobnosti, ki se jih obljublja v naslovu, manjkajo.

Sorodne novice