Šport > Moto športi
8563 ogledov

Mož ustrelil slovito funkcionarko Formule 1 in njeno ljubimko, nato si sodil sam

Nathalie Maillet Reševalni pas/Twitter
V Luksemburgu je prišlo do velike tragedije.

Svet motošporta je ostal brez ene izmed najbolj znanih predstavnic nežnejšega spola, potem ko so v nedeljo popoldne na njenem domu v Luksemburgu našli mrtvo slovito belgijsko funkcionarko Formule 1 Nathalie Maillet, zraven katere se je nahajalo tudi truplo njene ljubimke Ann-Lawrence Durviaux.

Par naj bi domnevno ustrelil Nathaliin soprog Franz Dubois, ki je po dejanju poklical policijo, preden si je sodil še sam. Lokalna policija je v uradni izjavi naznanila, da tragični dogodek obravnava kot dvojni umor in samomor.

Motiv za dejanje zaenkrat še ni znan, saj naj bi se po pisanju belgijskih medijev Dubois zavedal odnosa med Mailletovo in Durviauxovo, saj njegova žena nikoli ni skrivala svoje spolne usmerjenosti.

Mailletova je kot nekdanja dirkačica močno zaznamovala zgodovino motošporta, v zadnjih letih pa je delovala kot izvršna direktorica ene najbolj legendarnih dirkaških stez vseh časov, Spa-Francorchamps.

Nathalie Maillet | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zadolžena je bila za modernizacijo steze, na kateri se Velika nagrada Belgije v Formuli 1 odvija že vse od leta 1925.

Z dirkanjem se je ukvarjal že njen oče, medtem ko so njeni strici upravljali z dirkališko stezo, tako da niti ne čudi, da se je tudi Nathalie usmerila v dirkanje z avtomobili, dirkala je v evropski seriji Nascar, preden je postala slovita F1 funkcionarka.

S svojim možem Duboisom, ki je svoj čas prav tako dirkal, kasneje pa postal lastnik dirkaških ekip ter soustanovitelj VW Fan Cup serije, je bila poročena 17 let.

Komentarjev 1
  • matermila 05:42 18.avgust 2021.

    Očitno niso vsi navdušeni nad LGBT+XY.

Sorodne novice