Šport > Moto športi
2635 ogledov

Vettlu odvzeli drugo mesto, drugi zdaj Hamilton

Sebastian Vettel Epa
Vettel diskvalificiran, Hamilton drugi v Budimpešti.

Razplet razburljive dirke formule 1 v Budimpešti je pozno zvečer dobil še en preobrat. Vodstvo tekmovanja je diskvalificiralo drugouvrščenega Nemca Sebastiana Vettla (Aston Martin), ker v njegovem dirkalniku ni bilo dovolj goriva. Na drugo mesto je tako napredoval Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), na tretje pa Ferrarijev dirkač Carlos Sainz.

Kot je sporočila krovna zveza Fia, v Vettlovem dirkalniku Aston Martin po koncu dirke ni bilo zahtevane minimalne količine goriva. V rezervoarju mora biti vedno najmanj liter goriva, v bolidu britanske ekipe pa so kljub več poskusom, da bi dobili zadostno količino, namerili le 0,3 litra.

Na prvem mestu je ostal presenetljivi zmagovalec Francoz Esteban Ocon (Alpine).

Esteban Ocon | Avtor: Epa Epa

Z diskvalifikacijo Nemca pa je še dodatno pridobil svetovni prvak Hamilton. Iz Budimpešte bo odnesel 18 namesto 15 točk, tako da je naskok pred najbližjim zasledovalcem v SP Nizozemcem Maxom Verstappnom (Red Bull) povečal še za dve točki.

Prvi voznik Red Bulla je dirko končal na desetem mestu, potem ko je vozil s poškodovanim dirkalnikom zaradi trčenja v prvem krogu. Po diskvalifikaciji Vettla je sicer napredoval na deveto, na deseto in s tem do zadnje točke pa je prišel veteran Kimi Räikkönen (Alfa Romeo).

Valtteri Bottas Opravičilo Šport Bottas prejel kazen za povzročeno nesrečo formula 1 VN Madžarske Šport Množično trčenje na startu, na koncu presenetljivi zmagovalec

Današnjo razburljivo dirko je sicer zaznamoval predvsem nalet Mercedesovega dirkača Valtterija Bottasa v tekmece takoj po startu, zaradi česar so morali dirko prekiniti. Štirje dirkači so predčasno končali dirko, Verstappen pa je sicer lahko spet startal, a z načetim dirkalnikom ni imel možnosti za vrh. Hamilton ga je tako prehitel na vrhu seštevka sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice