Jason Kidd Dončića primerjal s slavnim slikarjem

Foto: Twitter Jason Kidd.
Foto: Reševalni pas/Twitter Jason Kidd.
Bliža se nova sezona v ligi NBA in novi izzivi za slovenskega zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Še nekaj tednov nas loči od začetka rednega dela v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Dallas Mavericks se bodo udejstvovali pod vodstvom Jasona Kidda, ta je zamenjal dolgoletnega stratega Ricka Carlisla.

Kidd je bil izjemen organizator igre in Dončiću gotovo lahko podeli vrsto dobrih nasvetov. V pogovoru z ameriškimi novinarji je novi šef teksaške zasedbe razkril enega od elementov košarke, ki ga Ljubljančan lahko izboljša.

Napaka Novinarka na ulici ustavila NBA zvezdnika: Ali obiskujete tekme?

"Dončić je mladi Picasso. Ne vem, če je Picassu kdo kdaj rekel, da naj izkoristi vse barve, toda Luki želim poudariti, da so tu še drugi igralci, ki jim lahko zaupa. Tu so, da bi mu pomagali," je Kidd Slovenca primerjal s slovitim v Málagi rojenim slikarjem, ki je na začetku 20. stoletja zaznamoval umetnost in začrtal kubistično smer.

"Luka vedno pravi, da lahko v svoji igri izboljša veliko stvari. In ima prav. Sodelovanje je gotovo ena od teh stvari," je dodal Kidd.

Dončić je v lanski play-off seriji proti Los Angeles Clippers, ki jo je Dallas izgubil s 4:3, v povprečju na tekmo dosegal 35,7 točke, 10,3 asistence in 7,9 skoka.

Redni del lige NBA se bo začel 19. oktobra. All-Star vikend bo v Clevelandu med 18. in 20. februarjem. Končnica se bo začela 16. aprila.

Po sanjskem prestopu Naš košarkarski dragulj navdušen: "Učim se pri najboljšem trenerju na svetu!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.