Fabjanova besna in razočarana, odnosi napeti

Foto: Epa vesna fabjan
Nosilka slovenske zastave v Pyeongchangu je tik pred zdajci izvedela presenetljivo novico.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan, bronasta z olimpijskih iger v Sočiju (2014), je po odločitvi italijanskega trenerja Stefana Saracca ostala brez nastopa na olimpijskem sprintu v Pyeongchangu.

Sprint Fabjanova v Južno Korejo le za nošenje zastave?

Fabjanova je bila nad odločitvijo odkrito razočarana, saj za zdaj nima potrjenega niti nastopa na ekipni tekmi. Lahko se zgodi, da je v Južno Korejo odpotovala le zato, da bi na otvoritveni slovesnosti nosila slovenske zastavo.

"Ko sem prišla sem na prizorišče, sem dobila informacijo, da nisem v ekipi. Glavni trener mi je razložil, kako in kaj. Da se je odločil na podlagi rezultatov," je za RTV Slovenijo povedala Fabjanova.

"Komunikacija ni na nivoju"

Foto: Stanko Gruden/STA vesna fabjan Omeniti velja, da bo letošnja sprinterska preizkušnja v klasični tehniki, v kateri Fabjanova ni tako prepričljiva. Čeprav se tudi sama zaveda, da bi težko posegla po vrhunskem rezultatu, je razočaranje še vedno veliko. 

"Zanimivo je, da se je že dvakrat zgodilo, da je do mene prišla drugačna informacija, kot sem jo dobila od novinarjev. Morda ta komunikacija ni ravno na nivoju. Se pa zagotovo pozna, da ne treniram s preostalo ekipo oziroma z glavnim trenerjem," je še povedala za nacionalno televizijo.

Trener prevzema odgovornost

Tekmovalka glede svoje nadaljnje usode v Pyeongchangu še vedno tava v temi. "Če bi danes vedela, da tečem v ekipi, bi drugače zastavila treninge, ker veš, kaj je glavni cilj in na kaj moraš biti najbolj skoncentriran, ne pa, da čakaš in dokazuješ pripravljenost. To je zagotovo drugačna zgodba."

Saracco je vse skupaj začinil z izjavo, da bo odločitev o izboru tekmovalk za ekipno tekmo sprejel v prihajajočih dneh, o neuvrstitvi Fabjanove na sprintersko tekmo pa je dejal: "Težko je izpustiti kakovostno tekmovalko. To je del športa, rezultati so glavni. Sestaviti moram najboljšo ekipo. Če se bom zmotil, bom kriv jaz."

Foto: Stanko Gruden/STA stefano saracco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • iza
    14:11 22. Februar 2018.

    Pa smo res odlični o vsem, ni kaj...ne vem, zastavo bo lahko nosil tudi eden od funkcionarjev, ki jih je …

  • 19:35 13. Februar 2018.

    Ne morem verjeti,da imamo tako zmešanega trenera!! Pelje tekmovalko na olimpijske igre in potem se odloči,da nebo nastpila! To se …

  • 19:16 13. Februar 2018.

    Pa kaj nerga. Saj bo lahko zastavo na zaključni slovesnosti vihtela.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.