Šport > Zimske olimpijske igre 2018
11010 ogledov

Fabjanova besna in razočarana, odnosi napeti

vesna fabjan Epa
Nosilka slovenske zastave v Pyeongchangu je tik pred zdajci izvedela presenetljivo novico.

Slovenska smučarska tekačica Vesna Fabjan, bronasta z olimpijskih iger v Sočiju (2014), je po odločitvi italijanskega trenerja Stefana Saracca ostala brez nastopa na olimpijskem sprintu v Pyeongchangu.

Slovenija otvoritev OI PyeongChang 2018 Sprint Šport Fabjanova v Južno Korejo le za nošenje zastave?

Fabjanova je bila nad odločitvijo odkrito razočarana, saj za zdaj nima potrjenega niti nastopa na ekipni tekmi. Lahko se zgodi, da je v Južno Korejo odpotovala le zato, da bi na otvoritveni slovesnosti nosila slovenske zastavo.

"Ko sem prišla sem na prizorišče, sem dobila informacijo, da nisem v ekipi. Glavni trener mi je razložil, kako in kaj. Da se je odločil na podlagi rezultatov," je za RTV Slovenijo povedala Fabjanova.

"Komunikacija ni na nivoju"

vesna fabjan | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Omeniti velja, da bo letošnja sprinterska preizkušnja v klasični tehniki, v kateri Fabjanova ni tako prepričljiva. Čeprav se tudi sama zaveda, da bi težko posegla po vrhunskem rezultatu, je razočaranje še vedno veliko. 

"Zanimivo je, da se je že dvakrat zgodilo, da je do mene prišla drugačna informacija, kot sem jo dobila od novinarjev. Morda ta komunikacija ni ravno na nivoju. Se pa zagotovo pozna, da ne treniram s preostalo ekipo oziroma z glavnim trenerjem," je še povedala za nacionalno televizijo.

Trener prevzema odgovornost

Tekmovalka glede svoje nadaljnje usode v Pyeongchangu še vedno tava v temi. "Če bi danes vedela, da tečem v ekipi, bi drugače zastavila treninge, ker veš, kaj je glavni cilj in na kaj moraš biti najbolj skoncentriran, ne pa, da čakaš in dokazuješ pripravljenost. To je zagotovo drugačna zgodba."

Saracco je vse skupaj začinil z izjavo, da bo odločitev o izboru tekmovalk za ekipno tekmo sprejel v prihajajočih dneh, o neuvrstitvi Fabjanove na sprintersko tekmo pa je dejal: "Težko je izpustiti kakovostno tekmovalko. To je del športa, rezultati so glavni. Sestaviti moram najboljšo ekipo. Če se bom zmotil, bom kriv jaz."

stefano saracco | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Komentarjev 7
  • iza 14:11 22.februar 2018.

    Pa smo res odlični o vsem, ni kaj...ne vem, zastavo bo lahko nosil tudi eden od funkcionarjev, ki jih je več kot športnikov v Koreji, ona pa bi bila lepo doma in trenirala...je to dobila že za zasluge...ne vem, res ...prikaži več ne vem kaj se gredo...

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:35 13.februar 2018.

    Ne morem verjeti,da imamo tako zmešanega trenera!! Pelje tekmovalko na olimpijske igre in potem se odloči,da nebo nastpila! To se mi zdi skregano z vsemi normativi pa ni važna,če bi bila ZADNJA saj nebi z tem nič izgubila!!

  • alojzr 19:16 13.februar 2018.

    Pa kaj nerga. Saj bo lahko zastavo na zaključni slovesnosti vihtela.

Sorodne novice