Šport > Zimske olimpijske igre 2018
6988 ogledov

Diši po medalji! Višnarjeva dvignila apetite.

Katja Višnar OI 2018 Katja Višnar.
Smučarski tekači in tekačice so opravili s kvalifikacijami za sprint v klasični tehniki.

Katja Višnar s 5., Anamarija Lampič z 11. in Alenka Čebašek z 29. izidom kvalifikacij sprinta v smučarskem teku so se uvrstile v današnji četrtfinale oziroma finalni del olimpijskega tekmovanja v Pyeongchangu, ki se začne ob 12. uri. Izpadla je Nika Razinger na 52. mestu.

Najhitrejša je bila 24-letna Švedinja Stina Nilsson, ki je za 39 stotink sekunde premagala tri leta starejšo Norvežanko Maike Caspersen Fallo. Tretja je bila zmagovalka letošnje Planice, Finka Krista Parmakosti z zaostankom 3,56 sekunde, 24 stotink za njo je končala še ena Švedinja, Hanna Falk.

V slovenskem taboru sta favoritinji za visoka mesta predvsem 33-letna Višnarjeva, ki je za zmagovalko zaostala 6,5 sekunde, in debitantka na igrah, 22-letna Anamarija Lampič, zmagovalka lanske generalke v Pyeongchangu, ki je bila 7,83 sekunde počasnejša od najhitrejše Švedinje.

Slovenija otvoritev OI PyeongChang 2018 Sprint Šport Fabjanova v Južno Korejo le za nošenje zastave?

Slovenska smučarja tekača Miha Šimenc in Janez Lampič sta obstala v kvalifikacijah moškega klasičnega olimpijskega sprinta v Pyeongchangu. Dvaindvajsetletni Šimenc si je s Kanadčanom Alexom Harveyjem razdelil 32. mesto in bil od finala in 30. mesta oddaljen 26 stotink sekunde, leto mlajši Lampič pa je zasedel 47. mesto.

Najhitrejši je bil Finec Ristomatti Hakola, 19 stotink sekunde je zaostal prvi favorit Norvežan Johannes Klaebo, 1,66 sekunde pa Rus Aleksander Bolšunov, ki nastopa brez nacionalnih simbolov.

Komentarjev 1
Sorodne novice