Šport > Zimske olimpijske igre 2018
131 ogledov

Sedemnajstletnica na olimpijskem prestolu

Chloe Kim Epa Chloe Kim.
V ženski konkurenci v ženskem žlebu si je zlato priborila mlada Američanka.

Sedemnajstletna ameriška deskarka Chloe Kim je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojila zlato kolajno v snežnem žlebu. Srebra se je veselila Kitajka Jiayu Liu, brona pa Američanka Arielle Gold. Slovenska deskarka Kaja Verdnik je svoje prve olimpijske igre pričakovano končala v ponedeljkovih kvalifikacijah snežnega žleba. Zasedla je 21. mesto.

Kaja Verdnik Razočaranje Šport Slovenka takoj po prvencu naznanila konec kariere

Kimova je za svojo najboljšo finalno vožnjo osvojila skorajda popoln izkupiček. Slavila je z dosežkom 98,25 točke, izkupičkom, ki ga je prejela v zadnji, tretji vožnji, ko je že vedela, da jih nihče več ne more vzeti zlate medalje. Liujeva je bila druga z 89,75, Goldova pa tretja s 85,75 točke.

Na četrtem mestu je končala še ena Američanka Kelly Clark, ki je brez odličja ostala v tretji vožnji, ko je je z odra za zmagovalke potisnila rojakinja Goldova.

Štiriintridesetletna Clarkova je sicer na zimskih olimpijskih igrah osvojila tri medalje v snežnem žlebu. Zlata je bila leta 2002 v Salt Lake Cityju, leta 2010 v Vancouvru in leta 2014 v Sočiju je bila bronasta.

Tim Kevin Ravnjak Snežni žleb Šport Ravnjak in Štante brez boja za medalje

Snežni žleb (Ž):

1. Chloe Kim (ZDA) 98,25
2. Jiayu Liu (Kit) 89,75
3. Arielle Gold (ZDA) 85,75
4. Kelly Clark (ZDA) 83,50
5. Xuetong Cai (Kit) 76,50
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice