Šport > Zimske olimpijske igre 2018
311 ogledov

Križnar: Vsak razmišlja o kolajni

Nika Križnar Epa
"Poskušala se bom veseliti sedmega mesta," pravi mladinska svetovna prvakinja.

"V prvi serij sem napravila napako napako s poznim odskokom. V drugi seriji sem to popravila, naredila lep skok in lep doskok ter dobila lepe ocene," je najboljšo slovensko uvrstitev doslej na igrah ocenila Nika Križnar, ki je na edini ženski tekmi v smučarskih skokih osvojila sedmo mesto.

"Vsak razmišlja o medalji. A tudi sedmo mesto je lep rezultat, tega se bom skušala veseliti. Po poskusni seriji sem si rekla, da ne bom ponovila iste napake. Ko sem v prvi seriji skočila, se mi je kamen odvalil in sem si rekla, to je to. A to ni bil maksimum. Če bi oba naredila enako dobro, bi bila še višje," je mladinska svetovna prvakinja analizirala svojo uvrstitev.

Križnarjeva je bila precej pred preostalo slovensko trojico, izmed katere je v finalu z 28. mesta napredovala le Rogljeva, Klinčeva je izgubila dve mesti, Rogljeva pa osem in se uvrstila na zadnje mesto finalistk. Maja Vtič je bila pred štirimi leti v Sočiju šesta in ostaja najboljša slovenska skakalka na olimpijskih igrah, saj ženske nimajo ekipne tekme na OI in tudi ne nastopa na večji skakalnici kot moški.

Nika Križnar PyeongChang 2018 Skoki Šport Križnarjeva z najboljšo slovensko uvrstitvijo na teh ZOI

"Škoda za preostala dekleta, ker so imela slabe razmere v zraku, a so se borila do konca. S tem vetrom je bilo težko. Veliko bolj zadovoljna bi bila, če bile razmere takšne kot včeraj. A tako je, vreme nekaterim ni bilo naklonjeno, meni je bilo," je o vremenski loteriji na skakalnici v Pyeongchangu razmišljala 17-letna Križnarjeva.

"Tekma je bila snežena, vetrovna in mrzla. S prvim skokom sem zadovoljna, glede na vse čakanje mi je dobro uspelo. Težko bi kaj več iztržila, nisem pa zadovoljna z drugim skokom, zmanjkalo mi je psihične energije in zavedala sem se, da je konec vrhunskega rezultata. Tako da je zadovoljstvo pol - pol," pa je potegnila črto pod svoj nastop Ema Klinec, ki je osvojila 14. mesto.

"Sem razočarana, tega ne bom skrivala. Če si nekaj želiš in za nekaj garaš ... je pa res, da je treba garati naprej. Med deset sem si želela, ampak na OI štejejo medalje. Realno je bila sicer težko dosegljiva, a vedno se borim do konca in tudi tokrat sem se," je še dejala Ema Klinec za slovo od Južne Koreje. Rogljeva je osvojila 22. mesto, Bogatajeva pa 30. 

Nika Križnar Pregled Šport Slovenske uvrstitve in lestvica kolajn

Maren Lundby je osvojila zlato, druga je bila Nemka Katharina Althaus, tretja pa Japonka Sara Takanaši.

Skakalci, na prvi tekmi je bil Peter Prevc kot najboljši Slovenec 12., se bodo na veliki napravi za odličja drugič pomerili v soboto, 17. februarja (13.30 po slovenskem času), v ponedeljek, 19. februarja (13.30), pa bo še ekipna tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice