Jezna Švicarka obračunala s Fis: "To ni pošteno!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Švicarska alpska smučarka po odpovedih obeh tekem v hitrih disciplinah v Lenzerheideju nima več realnih možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa.
Oglej si celoten članek

Švicarka Lara Gut-Behrami je v na prizorišče finala sezone pripotovala s 96 točkami zaostanka za vodilno Slovakinjo Petro Vlhovo, a ji je vreme preprečilo enakovreden boj za veliki kristalni globus.

Vlhova po odpovedi obeh tekem v hitrih disciplinah za potrditev skupne zmage, prve v karieri, na preostalih dveh tekmah (veleslalom, slalom) potrebuje samo eno uvrstitev med najboljših 15. 

Alpsko smučanje Še drugi dan brez tekem, podeljena globusa

Gut-Behramijeva, ki v slalomu ne bo nastopila, bi za preobrat potrebovala zmago na veleslalomu, ob tem pa bi morala računati na dvojni odstop Vlhove, kar je malo verjetno.

Švicarka je sicer z odpovedjo današnjega superveleslaloma uradno prejela mali globus za zmago v seštevku druge najhitrejše discipline.

Foto: Epa

"Vedno je škoda, če se ne moreš boriti, a odločitev je bila predvidljiva. Varnost je na prvem mestu," je po odpovedi sredinega smuka dejala Švicarka, a v isti sapi opozorila na razkorak med številom tekem v tehničnih (17) in hitrih disciplinah (13).

Foto: Epa "Tu ne gre za spopad med slalomistkami in specialistkami za hitre disicipline, a vse se potegujemo za veliki globus, zato bi morala imeti vsaka disciplina enako število tekem. Ne vem, zakaj je na sporedu devet slalomov in samo šest superveleslalomov. O tem se bo treba pogovoriti. Enako bi menila, če bi bilo sedem slalomov in 11 smukov. To ni pošteno," meni Švicarka, ki odločitvi organizatorjev ni nasprotovala: "Tekmo je bilo nemogoče izpeljati, bilo je preveč snega. Nesmiselno bi bilo tvegati za vsako ceno. Že tako imamo dovolj poškodb."

Poudarila je, da so bili pomisleki športnikov v preteklosti preslišani. "Kadarkoli komentiramo koledar, nam odvrnejo, da ne razumemo vseh okoliščin, ki jih je treba vzeti v obzir. Toda če je v sezoni predvidenih več slalomov, potem je edino logično, da bomo imeli več slalomskih tekem. Poleg tega vsi dobro vemo, da so tekme v hitrih disciplinah bolj odvisne od vremena. V karieri ne pomnim odpovedi slaloma. V Lenzerheideju imamo prost dan (19. marec, op. a.), ki bi ga lahko izkoristili namesto ekipne tekme. O tem se bo treba pogovoriti s Fis," je dejala 29-letnica, ki pravi, da zmage v skupnem seštevku ni pričakovala, zato ji razplet sezone ne bo kratil spanca.

Odpoved tekem v hitrih disciplinah tako že sproža podobne polemike kot leta 2011, ko je vreme krojilo spopad med Lindsey Vonn in Mario Höfl-Riesch

Finale sezone Na vidiku nova drama po vzoru Lindsey Vonn?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.