Jumbo-Visma podpisala "novega Primoža Rogliča"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jumbo-Visma je v svoje vrste zvabila komaj 17-letnega izjemno nadarjenega Norvežana, ki prav tako kot Primož Roglič prihaja iz nordijskih športov.
Oglej si celoten članek

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma je naredila zelo pomemben korak za prihodnost, saj je podpisala večletno pogodbo z enim najbolj nadarjenih najstnikov, komaj 17-letnim Jørgenom Nordhagenom.

Mladi Norvežan, ki se ob kolesarstvu ukvarja tudi s smučarskim tekom, je navdušil v svoji sploh prvi sezoni med mladinci ter si tako privozil mesto v razvojni ekipi Jumbo-Visme za sezono 2024, medtem ko naj bi od leta 2025 naslednja tri leta vozil na najvišjem nivoju za Jumbo-Vismino WorldTour ekipo.

Nizozemska ekipa je tako šla po stopinjah številnih drugih najmočnejših ekip na svetu, ki se odločajo za podpisovanje nadarjenih najstnikov, katere nato izoblikujejo v najboljše kolesarje sveta.

Podobna je bila namreč usoda izjemnega Juana Ayusa, ki je letos za UAE Team Emirates pri vsega 19 letih končal na stopničkah Vuelte, odlično pa na najvišjem nivoju nastopa tudi svetovni mladinski prvak iz leta 2019 Quinn Simmons, ki se je pri vsega 18 letih pridružil ekipi Trek Segafredo.

Verjetno najlepši primer izmed vseh pa je fantastični Remco Evenepoel, ki je prav tako svojo profesionalno pogodbo s QuickStepom podpisal pri vsega 18 letih, potem ko je na mladinskem svetovnem prvenstvu slavil tako v cestni preizkušnji, kot na kronometru.

Foto: Profimedia Jorgen Nordhagen

Mladi komaj 17-letni Nordhagen pa je že v svoji prvi sezoni med mladinci opozoril nase z drugima mestoma na etapni dirki GP Rüebliland (kjer je dobil tudi seštevek za najboljšega mladega kolesarja) in evropskem mladinskem prvenstvu, medtem ko je Course de la Paix in LVM Saarland Trofeo končal na tretjem mestu. Je tudi aktualni mladinski norveški državni prvak (ter dvakratni mladinski državni prvak v smučarskih tekih).

Nordhagen se sicer ne bo nemudoma pridružil Jumbo-Vismi, temveč je naložba v prihodnost. To pa ne pomeni, da se Nizozemci niso okrepili pred prihajajočo sezono. Slovenskemu asu Primožu Rogliču bo tako družbo po novem delal njegov rojak Jan Tratnik (Bahrain Victorious) ekipi pa se bodo pridružili še Wilco Kelderman (Bora-Hansgrohe), Attila Valter (Groupama FDJ), Dylan van Baarle (Ineos Grenadiers) in Thomas Gloag (Trinity Racing).

Nordhagen pa bo postal še tretji izjemno perspektiven kolesar, čigar zvestobo si je za prihodnje zagotovila Jumbo-Visma. Njegov rojak Johannes Staune-Mittet se bo namreč pridružil WorldTour ekipi v sezoni 2024, medtem ko v razvojni ekipi že blesti mladi Irec Archie Ryan.

Foto: Profimedia Jorgen Nordhagen

"Tu bom imel čas in prostor, da se razvijam kot oseba in postanem profesionalni kolesar. To so bile vedno moje sanje in v prihodnjih letih se bodo uresničile. Tega se že veselim. Ker sem si zagotovil prestop k Jumbo-Vismi že po eni sezoni med mladinci, se lahko razvijam v miru in tišini ter se osredotočim na svoje cilje," je ob podpisu pogodbe spregovoril še drugi nadarjeni nordijski športnik, ki bo oblekel dres Jumbo-Visme. Le upa lahko, da bo hodil po stopinjah svojega izjemnega predhodnika Primoža Rogliča.

"Po svojih prvih vtisih sem prepričan, da se bom z ekipo odlično ujel, saj razmišljamo na podoben način. Prav tako mi je všeč, da se bom pridružil rojakom Tobiasu Fossu, Per Strand Hagenesu ter Johannesu Staune-Mittetu. Od njih sem o ekipi slišal same odlične stvari."

Nordhagen je ob podpisu pogodbe še poudaril, da si želi kombinirati kolesarstvo in smučarski tek, saj si želi v obeh športih nastopati kolikor dolgo bo mogoče.

Kaj pa Roglič? "Ni še odločeno, če bo Vingegaard branil zmago na Touru" Posnetek navdušil Roglič zapel slovito Slakovo pesem... Primož, drži se raje kolesarstva!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.